Bjorn Ruytinx ruilt KV Oostende voor Beerschot-Wilrijk

Redactie KW

De 35-jarige spits tekende een contract bij de derdeklasser tot en met het seizoen 2017-2018. Dat meldt de ploeg op 2 januari op zijn website.

“Ik heb er heel veel zin in”, verklaart Ruytinx. “De manier waarop er bij Beerschot-Wilrijk aan de weg naar boven wordt getimmerd, spreekt me enorm aan. Ik sta echt te popelen om er mee deel van uit te maken. Deze club ademt sportieve ambitie uit en beschikt bovendien over een unieke achterban: enorm veel, luidruchtige supporters. In de aanpak van coach Urbain Spaenhoven kan ik me voor de volle honderd procent terugvinden. Mede om die reden heb ik toegestemd om hier een meerjarige overeenkomst te ondertekenen. Ik wil niet zomaar een passant zijn, maar effectief enkele jaren meeknokken in de rush van KFCO Beerschot-Wilrijk naar het hoogste vlak.”

“Ik heb de voorbije weken en maanden steeds voluit meegetraind met de A-kern van KV Oostende en er af en toe met de beloften meegespeeld”, vervolgt de aanvaller. “Qua matchritme heb ik dus nog wel een kleine inhaalbeweging te maken, maar daar begin ik maandag gedreven aan. Elke speelkans die ik krijg, zal ik met beide handen grijpen. Ik wil me stapje voor stapje in de groep integreren, zonder de prima chemie die er nu al heerst overhoop te halen. Kortom, ik wil mijn carrière bij KFCO Beerschot-Wilrijk herlanceren.”

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier