Bjorn Engels denkt niet dat hij EK-selectie haalt

© BELGA
Redactie KW

Bjorn Engels heeft zijn eerste dagen als Rode Duivel achter de rug. De verdediger van Club Brugge werd door bondscoach Marc Wilmots bij de selectie voor de oefeninterland van dinsdag in en tegen Portugal gehaald en daar is Engels best wel trots op.

“Het geeft een fantastisch gevoel om bij zo’n groep te mogen komen”, zei hij na de vrijdagtraining van de Belgen.

Het gaat momenteel hard voor de nog steeds maar 21-jarige Engels. Na meer dan een jaar blessureleed speelt hij nu al enkele maanden op een uitstekend niveau bij Club en dat is ook Wilmots niet ontgaan. De bondscoach moet tegen Portugal onder andere Vincent Kompany en Jan Vertonghen missen in zijn defensie en haalde Engels bij zijn selectie. “Hier op training gaat alles er veel sneller en steviger aan toe in vergelijking met Club. Iedereen geeft me wel vertrouwen”, klinkt het.

Ondanks zijn eerste selectie blijft de verdediger bijzonder nuchter en bekijkt hij alles stap voor stap. “Ik denk echt niet aan het EK in Frankrijk“, klonk het. “Ik blijf realistisch en besef dat ik er nu bij ben omwille van blessureleed bij andere spelers. Ik moet nog veel stappen zetten om echt tot de selectie te behoren. Zo moet ik nog de nodige kracht ontwikkelen en kan ik nog aan mijn positiespel en mijn snelheid werken. Ik ga er dan ook niet vanuit dat ik in de EK-selectie zit”, oordeelde Engels, die ook niet op speelminuten tegen Portugal rekent.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.