Bizar nieuws uit play-off 3: Cercle Brugge krijgt positief antwoord voor… Europese licentie

Redactie KW

Cercle Brugge kreeg van ‘t weekend een mokerslag te verwerken. In de gloednieuwe play-off 3 verloor het in eigen huis met dramatische 0-5-cijfers van Lommel. Toch was er ook goed nieuws voor de vereniging.

Cercle Brugge speelt met Tubeke, Leuven en Lommel play-off 3, een competitie van zes speeldagen om de degradant naar eerste amateurklasse aan te duiden. De laatste degradeert en mits winst op de openingsspeeldag tegen Lommel was er geen vuiltje aan de lucht voor Cercle. Maar groen-zwart verloor dus in eigen huis met 0-5. Een zware nederlaag die ontzettend hard aan kwam bij de vereniging. Nu moet het nog vijf speeldagen het maximum geven om niet uit het profvoetbal te vallen.

Toch was er ook een sprankeltje goed nieuws. Cercle heeft de licentie voor komend seizoen beet. Mathematisch kan Cercle geen Europees voetbal meer afdwingen (daarvoor moest het zoals Roeselare in play-off 2 uitkomen). Uiteraard werd het dossier aangevraagd toen Cercle nog niet wist of het play-off 2 of play-off 3 zou worden. Maar het positieve advies voor Europees voetbal toont aan dat Cercle structureel zeker nog geen kleintje is.

(OVG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.