Bissegem rekent zich nog niet rijk na eerste periodetitel

Koen Lobbens. (foto VDB)
Redactie KW

Voor de eerste periodetitel stonden ze met vier ploegen te dringen: Winkel B, Bissegem, Aalbeke en Ingelmunster. Bissegem stond voor de moeilijkste opdracht, want het moest Winkel in de ogen kijken. Maar Racing was op de afspraak en ging met 0-3 winnen. Omdat Ingelmunster en Aalbeke niet verder kwamen dan een 1-1 gelijkspel, mocht Bissegem een feestje bouwen – een kleintje, want de weg is nog lang.

Bissegem wil graag opnieuw naar tweede provinciale. Maar de blauwhemden schreeuwen het niet van de daken, en zetten er ook geen datum op. Door het winnen van de eerste periodetitel is Racing al zeker van deelname aan de eindronde.

“De eerste ster is binnen”, lacht de 24-jarige Koen Lobbens. “Vorig seizoen maakte ik de overstap van RC Lauwe naar Bissegem. Door corona kwam er van spelen toen niet veel in huis. En ook dit seizoen stond ik aanvankelijk geblesseerd langs de lijn – tijdens de voorbereiding werd ik geraakt aan de ligamenten van de enkel. Op Winkel was het pas de derde keer dat ik aan de aftrap kwam. De conditie is nog niet helemaal top, maar het gaat iedere week beter.”

“Dat we op Winkel ons lot in eigen handen hadden, was alleszins geen nadeel. We wisten wat ons te doen stond: winnen, en de eerste periodetitel was binnen. Maar het werk is verre van gedaan. Er resten ons nog twintig speeldagen om te doen wat onze ambitie was en nog steeds is. Nu moeten we doorgaan op ons elan en onderweg geen punten meer te grabbel gooien.”

Boost

“Ondanks de 0-3 zege hadden we het op een gehavend Winkel niet onder de markt”, bekent Fries Blancke. “Pas op het einde van de wedstrijd kregen we de thuisploeg helemaal op de knieën. Deze eerste prijs is uiteraard meegenomen, en we hebben die gevierd met een feestje. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we al in tweede provinciale zitten. De competitie is pas een derde ver, er kan nog van alles gebeuren.”

“De periodetitel zal ons wel een boost geven. Door onze aarzelende start waren we altijd op achtervolgen aangewezen. Twee weken geleden, na de 3-2 nederlaag op Heule, dachten we nog dat die eerste prijs niet voor ons zou zijn. Gelukkig lieten ook de rivalen steken vallen.”

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier