Bestuur Zulte Waregem belooft versterking in open brief aan supporters

Redactie KW

“Aan jullie support heeft het zeker niet gelegen, dat treft ons en we zijn elk van jullie daar ook ontzettend dankbaar voor”. Het bestuur dankt zijn supporters en beseft maar al te goed dat het vijf voor twaalf is.

Niemand had voor de start van het seizoen durven denken dat Zulte Waregem de winterstop zou ingaan op de veertiende plaats in de Jupiler Pro League. Zowel de supporters als het bestuur niet. Opvallend is dat die laatste geen excuses aanhaalt of verzachtende omstandigheden pleit. Wel steekt die de hand in eigen boezem. “Dit hadden we niet voorzien“, bekent CEO Eddy Cordier in een open brief die te lezen is op de website van Essevee.

In de open brief belooft Cordier de nodige versterking en bedankt hij ook de supporters die tijdens de huidige malaise altijd achter de ploeg zijn blijven staan. “Liever dan ons te wentelen in excuses of te pleiten voor verzachtende omstandigheden, is ieder van ons bewust van zijn verantwoordelijkheid: we zullen dit team versterken en maken dat het zich verder kan ontwikkelen in de best mogelijke omstandigheden.

Cordier belooft nog om er alles aan te zullen doen om het huidige seizoen op een positieve manier af te ronden.

Lees hier de volledige open brief van CEO Eddy Cordier:

Beste supporter,

Beste sponsor,

Beste medewerker,

Dat Essevee de winterstop zou ingaan met de veertiende plaats in de Jupiler Pro League hadden wij – het bestuur en de sportieve leiding – niet voorzien. Liever dan ons te wentelen in excuses of te pleiten voor verzachtende omstandigheden, is ieder van ons bewust van zijn verantwoordelijkheid. We hebben ons samen geëngageerd om te doen wat we moeten doen: we zullen dit team versterken en maken dat het zich verder kan ontwikkelen in de best mogelijke omstandigheden. Winnen doe je samen. En ook de rug rechten als het minder gaat, doe je als groep. Dat is Team Essevee.

Dat jullie – supporters, partners, voetballiefhebbers – ondanks alle ontgoocheling de voorbije weken zo nadrukkelijk jullie steun hebben getoond, dat treft ons en we zijn elk van jullie daar ook ontzettend dankbaar voor. Aan jullie support heeft het zeker niet gelegen. Ook dat maakt Team Essevee zo uniek en dat maakt dat wij ons in alle omstandigheden en met volle overgave blijven inzetten voor Zulte Waregem.

De winterstop komt voor Essevee dus geen dag te vroeg. Kort na nieuwjaar – voor de winterstage – zullen we het resultaat voorstellen van het werk achter de schermen. We zullen er alles aan doen om de competitie 2017-18 op een positieve manier af te ronden.

Eddy Cordier

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.