Bestuur RC Harelbeke: “Dylans overstap heeft op menselijk vlak diepe wonden geslagen”

Dylan Descheemaecker staat voorlopig bij Knokke in de schaduw van Tom De Sutter. (foto Bart) © VDB
Redactie KW

Na twee opeenvolgende nederlagen moet Harelbeke stilaan terug punten pakken, anders dreigt het uitstekende seizoen van de ‘Ratten’ kleur te verliezen. Met Knokke komt zondag niet alleen de leider, maar ook ex-Harelbekespeler Dylan Descheemaecker op bezoek. Dat belooft vuurwerk, want zijn overstap in het tussenseizoen verliep niet zo koosjer.

Over de transfer van Descheemaecker, die het als jeugdproduct tot in de eerste ploeg schopte, vloeide eind vorig seizoen de nodige inkt. Op zich was het niet abnormaal dat de Harelbeekse goalgetter naar het ambitieuze Knokke verkaste, ware het niet dat Descheemaecker al eerder had bijgetekend in Harelbeke. “Dat de mensen van Knokke het daarmee eens waren, vond ik niet correct”, aldus de Harelbeekse voorzitter Christiaan Pattyn. “Wij zouden zoiets niet doen. Tegenwoordig moet je al niets anders dan semiprofessionele contracten opstellen. Terwijl voor mij een contract nog altijd een contract is en een woord een woord. Dylan heeft iets gedaan wat ons allemaal heeft getekend. Op menselijk vlak slaat zoiets diepe wonden.”

Het zal wel zijn: sportief verantwoordelijke Dino Rogiers, met wie Dylan Descheemaecker uitstekende contacten onderhield, komt deze week liever niet in de krant. De hele affaire woog enorm op Rogiers. “Dat is ook niet moeilijk, want RC Harelbeke heeft Descheemaecker op de kaart gezet”, vervolgt Pattyn. “Hij heeft zich hier ontwikkeld en we deden extra inspanningen om hem te houden. Ik vond zijn actie laag bij de grond. Dat hij nog niet vaak mocht meedoen bij Knokke? Dat maakt mijn rekening niet. Knokke stelt zijn ploeg op en ik hou me bezig met Harelbeke. Ik hoop dat de hele zaak mijn ploeg nog meer motiveert en dat we een stunt kunnen realiseren tegen de leider. Als iedereen bij ons op zijn niveau is, behoort zoiets zeker tot de mogelijkheden. De laatste twee wedstrijden zagen we door omstandigheden niet het beste Harelbeke, maar ondanks het loodzware programma zie ik ons nog wel wat punten pakken de komende weken.”

Pattyn is intussen bijna twee jaar voorzitter en maakte al het een en ander mee. “De balans is zeker niet slecht. Vorig seizoen was het minder, maar nu staat er weer iets. En ik wil nog meer. Wie me bezig ziet in de tribune, verklaart me wellicht gek. Maar ik ben een geboren winnaar.” (MCH)

Descheemaecker: “Ik kon de uitdaging van Knokke dit keer niet weerstaan”

Voor Dylan Descheemaecker wordt het zondag dus een weerzien met zijn ex-club, al werd de Harelbekenaar de afgelopen weken en maanden wel al vaker in het Forestiersstadion gesignaleerd. “Het was al het tweede jaar op rij dat Knokke mij contacteerde en deze keer kon ik de uitdaging niet weerstaan. Ik tekende er een contract voor twee seizoenen. Ik moet voorlopig geduld uitoefenen, want Tom De Sutter is in de spits de onbetwistbare titularis. In de voorbereiding speelde ik regelmatig, in de competitie moet ik me voorlopig met invalbeurten tevreden stellen. Alleen in Gullegem mocht ik starten en stond ik de volle 90 minuten tussen de lijnen.”

Afgelopen weekend, tegen Petegem, behoorde Descheemaeker evenwel niet tot de selectie. “Voor het eerst en dat was toch even slikken. Natuurlijk was ik ontgoocheld. Ik hoop er zondag in Harelbeke wel bij te zijn. Ik tel er nog veel vrienden, mag er spelen in het stadion waar ik zo lang heb gevoetbald. Ik hoop mij daar te kunnen tonen. Al besef ik dat ik eerst mijn kans moet afwachten en die daarna dan ook moet grijpen. En misschien is dat wel in Harelbeke het geval”, aldus Descheemaecker. (JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.