Bestuur ontslaat Kevin Vanthourenhout na nieuwe nederlaag van Merkem Sport

Merkem Sport maakt een einde aan de samenwerking met trainer Kevin Vanthourenhout en moet ook op zoek naar een opvolger voor T2 Jan Coppenolle.

Trainer Kevin Vanthourenhout speelde vorig seizoen nog kampioen met Merkem Sport. © VDB

Zaterdagavond kwam er een einde aan de samenwerking tussen tweede provincialer Merkem Sport en trainer Kevin Vanthourenhout. Na de zware 8-1 nederlaag van vorige week op Meulebeke kreeg de trainer begin deze week van het bestuur te horen dat er dit weekend moest gewonnen worden tegen Kanegem.

Merkem Sport verloor zaterdagavond met 1-2 en het einde van de samenwerking was bezegeld. Kevin Vanthourenhout was bij Merkem Sport bezig aan zijn derde seizoen. Samen met zijn assistent Jan Coppenolle was hij de architect van de successen van de voorbije twee seizoenen in derde provinciale. In hun eerste seizoen haalde promovendus Merkem Sport de eindronde en vorig seizoen werd de club onverwacht, maar verdiend kampioen.

Merkem Sport moet ook op zoek naar een nieuwe hulptrainer, want T2 Jan Coppenolle, die de laatste jaren steeds met Vanthourenhout samenwerkte, diende daarna zelf zijn ontslag in. (PB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.