Bestuur Jong Male haalt opgelucht adem na aanleg kunstgrasveld

De leerlingen van Sint-Thomas van Kantelberg poseren met de schepenen, aannemer en bestuursleden van Jong Male op de grondlaag van het kunstgrasveld. Door de keien sijpelt water door de grond en blijft het niet staan, wat bij aarde wel het geval is. © YH
Redactie KW

Voetbalclub Jong Male is de aanleg van haar kunstgrasveld begonnen. Sinds het einde van het voetbalseizoen wordt het grasveld langs de Brieversweg aangepakt, waardoor het veld tegen eind juli speelklaar zal zijn.

Het hoofdveld van voetbalclub Jong Male wordt momenteel vervangen door een kunstgrasveld. “Het veld dat er komt is van erg hoge kwaliteit”, zegt schepen van Sport Franky Demon. “De stad spendeerde 519.000 euro aan de verbouwingswerken (afbraak, aanleg en veldverlichting). Maar als je weet dat de club 350 Brugse leden telt, besef je dat heel wat Bruggelingen van het nieuwe veld zullen genieten. Aangezien er maar twee velden zijn was de vervanging door kunstgras onontbeerlijk”, zegt Demon, die zelf ook ooit een paar maanden voor de club actief was.

Samenwerking met basisschool

“Aan het hoge prijskaartje hangt vast dat we als tegenprestatie ons veld openstellen voor andere gebruikers”, zegt jeugdvoorzitter van Jong Male VV, Carlos De Rock. “Zo komt er onder meer een samenwerking met leerlingen van het vierde en vijfde leerjaar uit basisschool Sint-Thomas Van Kantelberg. Zij zullen het veld kunnen gebruiken voor schoolactiviteiten”, vervolgt hij.

Geschiedenis van grasveldperikelen

Door de aanleg van een nieuw kunstgrasveld komt een eind aan de lange geschiedenis van grasveldperikelen. De ploeg telt maar liefst 387 leden, wat helemaal niet overeenstemt met de twee voorziene velden. Door het hoge aantal wedstrijden per voetbalveld werd minstens één of zelfs beide ‘s winters al veranderd in een modderpoel. Het gebeurde vaak dat jonge Malenaren na winst op hun buik door de modder gleden. Door het kunstgrasveld zal slijk niet langer een probleem zijn, het veld van kwaliteitskunstgras kan namelijk 2,5 à 3 keer meer worden gebruikt dan het huidige.

Het kunstgras is trouwens niet de eerste voorgestelde oplossing voor het tekort aan bruikbaar gras in Male. Tien jaar terug dacht de ploeg al eens een oplossing gevonden te hebben voor haar probleem. De club vormde een aanpalende weide om tot een voetbalveld. Tot het een paar nachten later werd het zonder enige reden of verklaring werd omgeploegd. Later besliste onder meer Geert Bourgeois dat het derde veld, dat er voor even was gekomen, niet mocht worden heraangelegd. Het zou zich bevinden in Vogelrichtlijnengebied. De velden zouden een kweekplaats zijn voor vleermuizen, iets wat onder meer de in Male woonachtige Franky Demon niet begrijpt. “Ik heb hier nog niet veel vleermuizen gezien”, oppert hij.

De werken zouden tot 5 à 10 juli duren en zijn in handen van aannemer Lesuco.

(YH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier