Best voetballende club pakt verdiend de titel in provinciaal damesvoetbal

Aan een puntje hadden de Egemse dames voldoende om de titel te pakken. Ook SK Opex Girls Oostende kon kampioen worden, maar zij moesten winnen. Het werd een spannende wedstrijd.

De wedstrijd was pas vijf minuten gestart of Opex strafte een foutje van DVK via Ternier af. Het duurde even tot Egem in zijn spel kwam. Met goed combineren zorgde de thuisploeg voor het meeste gevaar. Kort voor het halfuur wist Machteld Vandenbroucke een aanval succesvol af te ronden. Een minuut later haalde Delbrouck de Egemse spits onderuit en kreeg een rood karton onder de neus geduwd. Oostende moest in de topper met 10 verder. Bij de rust wezen de bordjes 1-1.

In de spannende tweede helft domineerde DVK maar kon de kansen niet benutten. Oostende probeerde nog de bakens te verzetten maar slaagde daar niet in. Het spel werd ruwer en in de slotfase zag Opex nog een kans de mist ingaan. DVK was de best voetballende ploeg en mocht door dit gelijkspel het kampioenenfeest inzetten.