Beslissing over stopzetten amateurvoetbal met twee weken vooruit geschoven

Een beeld uit de derby SV Moorsele-SV Wevelgem van eind september 2020. Karim Ameraouy (links) tracht zich te ontdoen van Brandon Delneste .© VDB
Een beeld uit de derby SV Moorsele-SV Wevelgem van eind september 2020. Karim Ameraouy (links) tracht zich te ontdoen van Brandon Delneste .© VDB
Wouter Vander Stricht

Een beslissing over de definitieve stopzetting van het amateurvoetbal is er nog niet. “Op 25 januari komen we opnieuw samen. Zijn er tegen dan nog geen versoepelingen toegestaan door het Veiligheidscomité, dan wordt het stopzetten van de competities een serieuze optie. Want het uitspelen van een halve competitie wordt dan zo goed als onmogelijk”, klinkt het bij Marc Van Craen, voorzitter van Voetbal Vlaanderen.

Marc Van Craen, voorzitter van Voetbal Vlaanderen: “We hadden eigenlijk vorige week gehoopt op wat meer duidelijkheid, maar die kwam er niet door het Nationaal Veiligheidscomité. We hopen dat er op vrijdag 22 januari, als het Veiligheidscomité opnieuw samenkomt, meer klaarheid komt. Op 25 januari hebben wij dan opnieuw een vergadering belegd waar we de knoop zullen doorhakken.”

De vergadering van vandaag 12 januari was dus een maat voor niets. “Die vergadering stond sowieso gepland. Het stopzetten van de competities in het amateurvoetbal lag daar op tafel, maar we besloten dus om nog twee weken te wachten om er definitief de stekker uit te trekken.”

“Bij het stopzetten van de competitie krijgen we een blanco seizoen zonder stijgers en dalers” – Marc Van Craen, voorzitter Voetbal Vlaanderen

Als voorzitter van Voetbal Vlaanderen weet de voorzitter uiteraard ook wat bij zijn clubs leeft. “Ik heb vooral de indruk dat de clubleiders het wat moe zijn. Het is lang wachten op duidelijkheid. En die hopen we hen op 25 januari te kunnen geven. Maar dat zal dus van eventuele versoepelingen afhangen die het Veiligheidscomité zal aangekondigd hebben. Komen die versoepelingen er niet, dan is het stopzetten van de competitie een serieuze optie.”

En als de competitie effectief wordt stopgezet dan zijn de weinige gespeelde wedstrijden van geen tel. “Dat wordt dan een blanco seizoen zonder stijgers en dalers.”

De crisiscel van de Belgische voetbalbond, waarin de KBVB, de Pro League en de amateurvleugels Voetbal Vlaanderen en ACFF zijn vertegenwoordigd, komt dus op 25 januari opnieuw samen. Dan zal definitief de knoop doorgehakt worden over het al dan niet afwerken van de amateurcompetities.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.