Bernd Storck trekt van Cercle Brugge naar Slovakije

Bernd Storck redde afgelopen seizoen Cercle van de degradatie. © Foto Bart
Redactie KW

De 57-jarige Duitse trainer heeft er een nieuwe uitdaging gevonden en tekende een contract voor twee seizoenen bij DAC Dunajska Streda.

Bernd Storck besloot vorige maand zijn avontuur als hoofdtrainer bij Cercle Brugge niet uit te breiden. De Duitser kwam in oktober vorig jaar bij de Vereniging en redde het afgelopen seizoen zeer verrassend en opmerkelijk Cercle Brugge van de degradatie. Dat gebeurde tot op een speeldag van het einde van de competitie na een twaalf op twaalf. Cercle ging hiermee van de zestiende naar de veertiende plaats. Voordat hij in Brugge aankwam, had Storck het seizoen daarvoor ook al naam gemaakt in Moeskroen.

Kloof verkleinen

Zijn nieuwe werkgever DAC beëindigde de reguliere competitie in Slovakije op de derde plaats. Er moeten normaal nog play-offs gespeeld worden, maar door de coronapandemie zijn die nog niet van start gegaan. Storck was eerder dit seizoen al in beeld bij de club uit Slovakije maar men koos toen voor een jeugdcoach van Benfica.

Nu moet de redder van Cercle ervoor zorgen dat de kloof met topclub Slovan Bratislava kleiner wordt. Opvallend is dat DAC met Jan Van Daele uit Dendermonde al jaren een Belgische sportief directeur heeft. De club zelf is eigendom van een 55-jarige miljonair die in Slovakije ruim 250 tankstations beheert en onderdeel is van een Hongaarse groep naar wie het stadion van DAC is genoemd. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.