Beperkte spelershulde na slotmatch van Club Brugge

Archiefbeeld.© Belga
Archiefbeeld.© Belga
Bron: Belga

Na de match tegen KRC Genk zondagavond volgt er een bescheiden spelershulde vanop een podium buiten aan het Jan Breydelstadion, zo meldt de Brugse burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “We vragen iedereen met aandrang om de coronamaatregelen te respecteren, ook de spelers.” Cafés mogen geen terras uitzetten, maar raamverkoop is wel toegestaan tot 22 uur.

Club Brugge heeft de zeventiende landstitel al op zak, maar moet nog tegen KRC Genk spelen vooraleer het de beker mag ontvangen. “We hebben goede, duidelijke afspraken gemaakt met de horeca en met de club”, zegt burgemeester De fauw. “Cafés mogen tot 22 uur drank verkopen via takeaway. Aan supporters vragen we om de coronamaatregelen te respecteren en geen Bengaals vuur mee te brengen.”

350 aanwezigen

Het testevent waarvoor Club Brugge toestemming kreeg, zal volgens de burgemeester eerder met 350 aanwezigen zijn in plaats van 500 van wie eerder sprake. “Vooral vrijwilligers, stewards en medewerkers mogen plaatsnemen op de tribune als bedanking voor hun inzet voor de club.” De fauw verwacht dat er een hele hoop supporters naar het stadion zullen afzakken om de titel de vieren.

Donderdag barstte het feest na het beslissende gelijkspel tegen Anderlecht al in alle hevigheid los nabij het Jan Breydelstadion. Aan het oefencomplex in Westkapelle werd de spelersbus opgewacht. Enkele Club-spelers en ook trainer Philippe Clement mengden zich zelfs in de menigte. “Om dit te voorkomen, zal er een kort moment zijn buiten het stadion. De spelers zullen de beker tussen 21.15 en 21.45 uur tonen aan het publiek. Vanop een podium, zonder contact met supporters en mét mondmasker. We hebben duidelijke afspraken gemaakt, nu is het aan alle aanwezigen om zich daaraan te houden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten