Benjamin Bonte (WS Lauwe) is EOTS-speler van de maand in provinciale

Benjamin Bonte is na Arne Maertens (doelman van FC Heist) de tweede speler van de maand in eerste en tweede provinciale. De linksachter van WS Lauwe ligt momenteel nog in de spreekwoordelijke lappenmand, maar geniet van zijn titel van EOTS-speler van de maand.

Benjamin Bonte zit in de nek bij Frederique Ollivier van VK Dadizele. © VDB

Sinds dit seizoen wordt ook in eerste en tweede provinciale een speler van de maand gekozen en daar begint die verkiezing te leven. “Het is positief dat EOTS ook in de provinciale reeksen voet aan de grond krijgt. Je voelt wel dat het leeft“, meent Benjamin Bonte, die tot speler van de maand werd verkozen wordt.

Benjamin Bonte haalde het EOTS-team van de maand van speeldag zes tot en met tien. In de verkiezing hield hij met 40 procent van de stemmen Niels Meert (24 procent, KFC Heist) en Michiel Haemers (13 procent, Ol. Ledegem) af.

De speler van WS Lauwe was de vorige edities van de EOTS-party ook al op post. “Ik speelde nog samen met Gregory Mahau, die mede-organisator is van het event. Ik doorliep net als hij de jeugd bij KV Kortrijk.”

Lang bij KVK gebleven

Benjamin Bonte (25) bleef er tot zijn 21ste. “Ik haalde wel de A-kern, mocht meespelen in oefenpartijen, maar uiteindelijk moet je besluiten het elders te gaan proberen. Ik trok naar Sassport Boezinge dat toen niet zijn beste seizoen kende, vervolgens speelde ik twee seizoenen bij KVC Wingene. Het eerste jaar was uitstekend, maar het tweede werd ik geteisterd door blessures. Ik speelde in totaal maar 90 minuten. Uiteindelijk besliste ik om wat dichter bij huis te gaan voetballen en nu ben ik aan mijn tweede seizoen bij WS Lauwe toe.”

Benjamin Bonte in een acrobatische pose.
Benjamin Bonte in een acrobatische pose.© VDB

De Kortrijkzaan woonde tot zijn vijfde levensjaar in Ingelmunster. “Ja, ik ben een telg van de Ingelmunsterse Bontes. Hans Bonte, de uitgeweken Ingelmunsternaar die nu in Vilvoorde burgemeester is, is mijn dooppeter.”

Champions League in Barcelona

Zelf werkt Benjamin als begeleider in De Waak, in bijberoep is hij personal trainer. Toen we hem dinsdag aan de lijn kregen stond hij net op het vliegveld in Zaventem voor een tripje naar Barcelona. Hij woonde die avond de CL-wedstrijd tussen Barcelona en Tottenham bij. “Hopelijk krijgen we een leuke wedstrijd te zien.”

WS Lauwe staat na 15 wedstrijden, dus halfweg de competitie, in de brede middenmoot. Maar het heeft ondertussen een trainerswissel achter de rug. Na een 2 op 9 werd Didier Debaveye aan de kant gezet, zijn assistent Christoph Van Elslande nam over en pakte ondertussen zes op zes. Zelf staat Benjamin Bonte ondertussen aan de kant. “Na een werkongeval kamp ik met een blessure aan mijn hand, het zal na Nieuwjaar zijn als ik terug ben.”

Sinds dit seizoen staat hij op de linksachter. “Bij de beloften van KV Kortrijk speelde ik op zowat alle posities, vorig jaar in Lauwe vooral op het middenveld. Maar dit seizoen sta ik op de linksachter en ik voel me daar goed. Verdedigend zullen er wel betere linksachters zijn, maar ik kan vooral door mijn traptechniek mij aanvallend uitleven.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.