Beloften van Club Brugge wijken voor thuisduels in 1B uit naar Daknam

Club NXT treedt komend seizoen aan in 1B. © belga
Redactie KW

De belofteploeg van Club Brugge, die dit seizoen uitkomt in de Proximus League (1B), zal zijn thuiswedstrijden afwerken op Daknam, de thuishaven van amateurclub SC Lokeren-Temse. Dat heeft blauw-zwart dinsdag gemeld.

Om tot een competitie met acht ploegen te komen in 1B werd behalve Lierse Kempenzonen, dat als enige overgebleven amateurclub over een proflicentie beschikte, ook de belofteploeg van Club Brugge aan de reeks toegevoegd.

Er werd gekozen voor de U23 van blauw-zwart op basis van sportieve criteria, namelijk de ranking van de jeugdlicentie en de eindstand in de beloftereeks. Daarin werd Club Brugge vorig seizoen kampioen.

Dinsdag bevestigde blauw-zwart dat Club NXT, zoals het zijn belofteteam noemt, dit seizoen zijn thuisduels zal voetballen op Daknam.

Lees verder onder de foto

Het Daknamstadion in Lokeren.
Het Daknamstadion in Lokeren.© Belga

Chief Sports Officer Roel Vaeyens geeft op de site van Club meer uitleg. “We zijn de stad Lokeren en de fusieclub SC Lokeren-Temse bijzonder dankbaar dat Club NXT het komend seizoen de uitstekende voetbalaccommodatie op Daknam kan gebruiken om de thuiswedstrijden in 1B te spelen.”

“Deze samenwerking stelt Club Brugge in staat om deze wedstrijden in een professionele setting te organiseren. We kijken alvast enthousiast uit naar de competitiestart en zullen alles in het werk stellen om met Club NXT een sportieve bijdrage, inclusief fair play, te leveren aan de 1B-competitie waarbij we onze jonge talenten verder willen laten ontwikkelen op een hoger competitief niveau.”

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1293261906971693056Club Brugge KVhttps://twitter.com/ClubBrugge
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.