Beloften KV Kortrijk beginnen met nul op zes

Dirk-Jan Dewaegemaeker viel een half uur in tegen Charleroi. © GF
Redactie KW

De beloften gingen maandag met 4-1 de boot in op het veld van Charleroi. Ze speelden evenwel een knappe tweede helft en dat moet hoopgevend zijn om snel de eerste punten te behalen.

Charleroi begon als een wervelwind aan de wedstrijd. De Kortrijkzanen konden rekenen op een sterke doelman Galens, maar wisten naderhand het spelniveau van de Carolo’s op te pikken. Net op het moment dat KV Kortrijk in de match kwam, scoorden de Zebra’s. Nog geen minuut later verdubbelde een uitgekiend Charleroi de score om er vervolgens op slag van rust 3-0 van te maken.

Na de koffie balde een moedig KV Kortrijk de vuist en legden de jonge Kerels schitterend voetbal op de mat. Het enthousiasme werd beloond met een mooie aansluitingstreffer van Trioen. Nadien kwam KV Kortrijk enkele keren dicht bij een tweede treffer, maar het was integendeel Charleroi dat nog een vierde keer kon scoren.

“Gretig ingevallen”

Een half uur voor affluiten mocht Dirk-Jan Dewaegemaeker invallen. En hij had de wedstrijd kunnen doen kantelen. “Het stond 3-1 en ik kreeg een drietal kansen om te scoren”, zegt de 18-jarige diepe spits. “Maar ik miste de kansen en uiteindelijk scoorden de Zebra’s nog een vierde keer. Toch kreeg ik na de match complimenten van de trainer voor de gretigheid waarmee ik was ingevallen.”

“Die acht tegengoals lijken zwaar, maar er zijn verzachtende omstandigheden”

Na de 0-4 tegen Genk in de openingsmatch slikten de beloften opnieuw vier goals. “Die acht tegengoals lijken zwaar, maar er zijn verzachtende omstandigheden. Bij Charleroi speelden tien profs mee, bij Genk waren dat er zeven. Maar we hebben telkens getoond dat we kunnen voetballen en dat is positief.”

Dirk-Jan is van Rumbeke afkomstig, maar woont ondertussen in Lauwe. “Ik begon te voetballen bij de club uit mijn woonplaats. Na drie jaar Rumbeke trok ik naar SV Roeselare en nu ben ik aan mijn vijfde seizoen bij KV Kortrijk bezig. Ik speelde aanvankelijk op het middenveld, maar bij KV Kortrijk zagen ze in mij veeleer een diepe spits. En dat ligt me wel”, besluit het 18-jarig talent. (CDW)

KV Kortrijk: Galens, Devos (75′ Timmerman), Seys, Desmet, Jodts, Nalli, Prez (70′ Lauwrensens), Deconinck, Trioen (75′ Henne), Houssane (59′ Dewaegemaeker) en Coppens.

Maandag 28 augustus om 20 uur: KV Kortrijk – Antwerp.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.