Beloften Cercle Brugge spelen hun wedstrijden in Ruddervoorde

De beloften van Cercle Brugge spelen alvast zeker dit seizoen op het veld van KDC Ruddervoorde. © foto ACR
Redactie KW

Groen-zwart kiest voor de thuismatchen voor sportcentrum Riderfort en zal spelen op het grasveld – en dus niet op het kunstgrasveld – van het plaatselijke KDC Ruddervoorde.

Binnen de jeugdwerking van Cercle Brugge zijn Diederiek Vermeersch en Marc Van Opstaele als Assistenten Technisch Verantwoordelijke Jeugdopleiding een samenwerking op poten aan het zetten met een aantal West- en Oost-Vlaamse ploegen. Dit is al zo met KFC Poperinge en KDC Ruddervoorde. Met die laatste club en de gemeente Oostkamp heeft Cercle Brugge nu ook een overeenkomst om de thuiswedstrijden van de beloften van Cercle in de huidige competitie in sportcentrum Riderfort te laten plaatsvinden.

Een officiële wedstrijd kan ‘s avonds worden gespeeld voor zover de verlichtingssterkte van de installatie aan bepaalde normen voldoet, afhankelijk van de afdeling. Voor beloften is dit minimaal 200 Lux. Er komt daarom een nieuwe installatie in Ruddervoorde, deze is voorzien begin september. De eerste twee thuismatchen van Cercle zullen daarom iets eerder dan om 20.00 uur worden gespeeld.

Het gaat om het grasveld en niet het kunstgrasveld van KDC Ruddervoorde

Groen-zwart ontmoet er maandag 24 augustus R. White Daring Molenbeek, de week nadien is K. MSK Deinze te gast. Tijdens deze twee matchen gelden overigens de coronamaatregelen en is er geen publiek toegelaten. Let wel: het gaat om het grasveld en niet het kunstgrasveld waar de matchen zullen gespeeld worden. Ook de twee daaropvolgende seizoenen zou Cercle Brugge van deze accommodatie gebruik willen maken. In het verleden koos groen-zwart al eens voor een andere locatie dan de Olympiasite in Sint-Andries om hun beloftematchen te spelen, dat was toen in Varsenare.

De beloften van Cercle openden maandagavond overigens de competitie met winst: 0-2 bij Lierse Kempenzonen. Daels, voor de rust, en Coens erna zorgden voor de Brugse doelpunten. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.