Beloften Cercle Brugge naar Play-off 1

Groen-Zwart kan na de reguliere competitie naast Club Brugge aan de eindronde met enkele topploegen beginnen.

Jimmy De Wulf en Wouter Artz met hun team naar Play-off 1. © Foto ACR

Het team van gewezen Cerclespelers Jimmy De Wulf en Wouter Artz speelden maandagavond 1-1 op het veld van Sporting Charleroi en dat was mede door het verlies van KV Kortrijk en STVV voldoende om bij de eerste acht te eindigen en zo aan Play-off I deel te nemen. Cercle eindigde op plaats acht met 23 punten uit 15 wedstrijden. De ploeg begint na de winterstop aan het tweede deel van de competitie met Club Brugge, Antwerp, Anderlecht, AA Gent, Standard, Racing Genk en Lokeren als tegenstanders.

Trainer Jimmy De Wulf reageerde na afloop alvast zeer fier te zijn op wat zijn spelers en technische staf in het eerste jaar op het hoogste niveau verwezenlijkt hebben.

Cercle kwam in Charleroi op achterstand, maar kort nadien zorgde Tormin voor de gelijkmaker. De Franse spits kan momenteel niet op een basisplaats rekenen in de eerste ploeg. Vorige week was hij bij de tweede ploeg tegen Moeskroen ook al goed voor een goal en twee assists.

Zij speelden in Charleroi: Van Damme, Delacourt (62′ Scholaert), Decostere, De Wulf, Appin, Tormin, Vanhoutte, Swennen, Somers (73′ De Baets), Puskas (88′ Rodrigues).

KVK, Essevee en KVO in play-off 2

De drie andere West-Vlaamse teams in de hoogste klasse, KV Kortrijk, Zulte Waregem en KV Oostende moeten zich bij de reserves tevreden stellen met een plaats in Play-off 2.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.