"Of het nu de warmte van de kleedkamer of de adrenaline op het veld is, de roes van de overwinning of het verdriet van een nederlaag is: bij de Belgian Homeless Cup delen we lief en leed. Onze spelers vinden in hun team meer dan enkel ploegmaats. Ze vinden er ook een thuis", klinkt het.

"Op het finaletoernooi in Brugge vieren 25 homelessteams een feestelijk einde van hun seizoen. De teams komen uit alle hoeken van het land. Zo zijn onder meer KV Oostende, AA Gent, Charleroi, Moeskroen en Club Brugge van de partij. Vier teams bestaan trouwens uitsluitend uit dames. In de sfeer van de wereldbeker is er ook een internationaal tintje met de deelname van een Engels en een Nederlands team", aldus de organisatie.

"Gedurende twee dagen wordt het evenementenplein achter het station zo een voetbalthuis voor meer dan 500 mensen die kampen met dak- en thuisloosheid. Met dit evenement willen wij de Bruggelingen en pendelaars ook bewust maken van de problematiek van dak- en thuisloosheid", aldus de organisatie.

Brugge viert 10 jaar homeless voetbal

Het Brugse Homeless Team verdedigt al tien seizoenen de blauw-zwarte kleuren van Club Brugge in de Belgian Homeless Cup. Het team is een samenwerking tussen de voetbalclub en haar Foundation, het Inloopcentrum 't Sas, het CAW en Buurtsport Brugge. Voor de organisatie van dit toernooi krijgen zij de enthousiaste steun van de stad Brugge en het nomadische project Uitwijken.

Onze nationale trots: de Homeless Devils en Flames. © GD

Brugge is niet aan haar proefstuk toe, in 2011 organiseerde de stad al eens het finaletoernooi van de BHC. Deze nieuwe editie is veel groter: twee dagen, met meer dan dubbel zoveel teams als toen.

(GD)

Match tegen Southampton

De Belgian Homeless Devils en Flames spelen woensdagnamiddag een vriendschappelijke wedstrijd tegen Southampton. Deze wedstrijden gelden als een voorbereiding op hun deelname aan een internationaal tornooi in Portugal (Devils) en Oostenrijk (Flames).