Belangen KSV Rumbeke en KSV De Ruiter groot in derby

Robinson Woodruff. © SM
Redactie KW

Zaterdagavond om 20 uur start de ‘Roeselaarse’ derby tussen KSV Rumbeke en KSV De Ruiter.

De belangen in beide kampen zijn groot. De thuisploeg kan zich in de titelstrijd geen nieuw puntenverlies veroorloven, terwijl De Ruiter wellicht strijd om de laatste behoudskansen. Vandaar dat beide teams zich niet aan grootspraak wagen.

“Vorig weekend is onze zegereeks bruusk afgebroken door Zonnebeke”, opent de 23-jarige middenvelder Robinson Woodruff. “Volkomen onterecht want beide teams waren bijzonder sterk aan elkaar gewaagd. Eén keer kon de thuisploeg gevat uitbreken en meteen waren we eraan voor de moeite. Ondanks het verlies bedraagt de voorsprong op de eerste achtervolger nog altijd vijf punten en ligt het kampioenschap in het verschiet, maar de komende weken zullen we niet te veel meer met punten mogen morsen. Dus ook niet zaterdagavond in de derby tegen De Ruiter.”

Jonge garde

“In principe mag dit team nooit een probleem vormen, maar hun jonge garde zal zeker tegen de leiders hun strijdbijl bovenhalen. Zelf zal ik mijn truitje dit keer niet nat kunnen maken want tegen Zonnebeke verwerkte ik al mijn zesde gele karton en moet dus een weekje nagelbijten. Coach Geert Broeckaert zal trouwens op nog andere plaatsen moeten sleutelen want ook Louis Tyvaert zal er niet bijlopen door de examens. Verder is het ook nog altijd wachten op Matthijs Decoene die sukkelt met een zware knieblessure, maar blijkbaar hervat hij in de komende weken al de loopoefeningen.”

Mentale tik

Lowie Raveschot zat zondag met De Ruiter eveneens in het verliezende kamp op Moen (2-1).

Lowie Raveschot
Lowie Raveschot© SM

“Ook dat was onterecht te noemen want zeker voor de pauze waren we de beste ploeg. Na het draaien kregen we twee doelpunten binnen in een korte periode en dat gaf het jonge team een mentale tik die we niet meer te boven kwamen. Zaterdag wacht ons dus de korte trip naar Rumbeke. Alles wat we daar halen zal bonus zijn, maar toch blijf ik erbij dat dit niet de beste ploeg uit de reeks is. Heestert gaf ons voor Nieuwjaar een pak slaag en liet een duidelijke indruk op me na. Ondertussen is onze situatie bijna gekend: een degradatie is nog moeilijk te vermijden, maar zo lang er mathematisch kans is geven we de moed niet op”, besluit de 19-jarige student die dit seizoen voor het eerst in de A-kern steekt. “Dat gegeven deed me niet twijfelen voor een verlengd verblijf.” (SBR)

Zaterdag 25 januari om 20 uur: KSV Rumbeke – KSV De Ruiter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier