Bekeravontuur van SCT Menen zit erop na nederlaag in Tessenderlo

Doelman Benoit Degruyter kreeg heel wat werk op te knappen. © foto VDB

Voor de bekerwedstrijd op THES Sport Tessenderlo, vorig seizoen tweede geëindigd in eerste amateurs, nu eerste afdeling, maakte Menen zich weinig illusies.

Zeker omdat trainer Pascal Verriest heel wat sterkhouders moest missen, het met een piepjonge ploeg moest doen. Via Florian Markiewicz kon Sporting nochtans als eerste dreigen. Maar eenmaal de thuisploeg het gaspedaal indrukte, kwamen de bezoekers aanvallend niet meer in het stuk voor. Halfweg de eerste helft opende thuisspeler Jeunen de score. Vijf minuten later verdubbelde Hulsmans de cijfers. Menen moest de wet van de sterkste ondergaan.

Doelman Benoit Degruyter kreeg voldoende gelegenheid om zijn talenten te demonstreren. Toen vroeg in de tweede helft thuisspeler Vermijl de score tot 3-0 opdreef, was de winnaar gekend. Voor Menen, dat zondag op eigen veld tegen Dikkelvenne hoopt met een complete ploeg aan de aftrap kan komen, werd het een nederlaag zonder gevolgen. “Nu alles op de competitie”, maakt T1 Pascal Verriest er geen drama van.