WSP-spelers in aanloop naar de cupmatch: “Wedstrijd tegen Tienen is tien keer belangrijker dan tegen RC Genk”

Michiel Clyncke (vooraan) ontpopt zich tot een volleerd ambassadeur voor het Kasteelbier van zijn werkgever. Daarnaast herken je v.l.n.r. Jasper Beyens, Rens Verhooghe en Daan Debouver. © Frank Meurisse Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Winkel Sport speelt op woensdag 27 oktober thuis tegen Racing Genk. Het ziet er naar uit dat dat voor een vol huis zal zijn. Enkele WSP-spelers hebben toch al wat bekerervaring. Wij brachten ze samen in de werkhabitat van Michiel Clyncke: het Bierkasteel.

De meeste spelers van Winkel Sport maakten ooit wel eens een bekerwedstrijd tegen een eersteklasser mee. Rens Verhooghe, toen pas 19 jaar, was er zeven jaar geleden bij toen Winkel naar Lokeren mocht. “Het is al een tijdje geleden hé”, stampt de flankverdediger een open deur in. “Ik weet dat we na nog geen tien minuten met tien man kwamen te staan, op het moment dat onze supporters nog niet op de tribunes waren geraakt. We verloren uiteindelijk met 6-0, Cyriel Dessers scoorde toen een pak goals.”

Drie waren er het, ook Jordan Remacle scoorde twee keer. “Maar de sfeer onder onze fans zat er wel in.”

Goal tegen Anderlecht

Michiel Clyncke, gastheer in het Bierkasteel, is momenteel zelf geblesseerd. “Ik heb een pees voor 90 procent door gescheurd. Volgende week krijg ik het definitieve verdict, maar in het slechtste geval ben ik enkele maanden uit. In de match tegen Genk zal ik er dus niet bij zijn. Erg jammer natuurlijk, maar ik heb het al wat kunnen plaatsen. Mocht het de enige match zijn in een rijtje die je mist, dan is dat veel zuurder.”

Zelf maakt hij met Coxyde ook de bekermatch tegen Standard mee en samen met Daan Debouver en Jasper Beyens realiseerde hij met Mandel United twee mooie bekeravonturen. In 2018 schakelde Mandel Waasland-Beveren uit (1-2) en ging het slechts nipt onderuit bij Sint-Truiden (3-2). Het jaar nadien mocht Mandel thuis in de Skyline Arena KV Oostende ontvangen. “Een vol huis, dat zal nu ook tegen Genk het geval zijn”, likkebaardt Jasper Beyens alvast.

Daan Debouver komt nog aandraven met een wistjedatje. “Ik heb ooit met RC Mechelen nog RC Genk uitgeschakeld.”

Bij Genk stonden toen, in 2014, onder meer Timothy Castagne, Siebe Schrijvers, Kara Mbodj en Christian Kabasale tussen de lijnen. “We gingen met 0-1 winnen dankzij een penalty van Yagan. Ook Felix Reuse (nu kapitein bij Winkel Sport, red.) speelde toen bij ons. In de volgende ronde gingen we onderuit bij RSC Anderlecht, met onder andere Youri Tielemans. Zelf kon ik toen scoren. Hoewel de goal op naam van Seppe Brulmans kwam, gaf ik nog het beslissende zetje”, lacht Debouver.

Thuisreputatie

De wedstrijd tegen Genk is natuurlijk eentje die ze nooit zullen vergeten, al beseft het kwartet dat het belang vooral bij de competitie ligt. Zeker na de zware 0-3-thuisnederlaag tegen Francs Borains wil Winkel zondag tegen KVK Tienen de drie punten thuishouden. “We waren gestart met 4 op 6 thuis. We moeten een thuisreputatie kweken, want op verplaatsing wordt het niet makkelijk in deze reeks”, beseft Michiel Clyncke. Daan Debouver: “De match tegen Tienen is tien keer belangrijker dan die tegen Genk.”

De beker zal Winkel inderdaad niet winnen, maar niettemin hoopt men toch wat weerwerk te bieden aan de Belgische topclub. “Hopelijk overleven we de eerste tien minuten, dat zal wellicht een overrompeling zijn”, geeft Jasper Beyens aan. “En als we de nul kunnen houden tot aan de rust…”, hoopt Daan Debouver. De immer nuchtere Rens Verhooghe besluit: “Er zijn altijd verrassingen in de beker, dus geven we ons op voorhand zeker nog niet verloren.”

Een speciale voorbereiding op de match is er niet. Die dag gaan de spelers gewoon werken. ”Ik zal wat vroeger stoppen”, zegt Daan Debouver. ”Wij stoppen al ‘s middags”, lachen Rens Verhooghe en Jasper Beyens. Beiden staan dan ook in het onderwijs…

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.