West-Vlaamse amateurteams kennen hun (mogelijke) tegenstanders in de Croky Cup

Als winnaar van de Beker van West-Vlaanderen is Wevelgem rechtstreeks geplaatst voor de Croky Cup. © VDB
Wouter Vander Stricht

De loting voor de eerste drie rondes van de Beker van België, sinds enkele jaren ook de Croky Cup genoemd, is bekend. Heel wat West-Vlaamse teams daar in de trommel en voor sommigen wacht een tripje naar de andere kant van het land.

Er wordt een voorbereidende ronde gespeeld om tot het juist aantal teams te komen. In die voorbereidende ronde worden nog 16 ploegen uit de provincie herleid naar acht. Daarbij één West-Vlaams treffen, dat tussen KSV Jabbeke en Sassport Boezinge (24 juli). De winnaar speelt tegen RFC Lissewege in de eerste ronde. In die eerste ronde komen de (West-Vlaamse) teams uit derde afdeling en de ploegen die zich via de Beker van West-Vlaanderen wisten te kwalificeren in actie.

Daar toch ook opvallende ontmoetingen. De West-Vlaamse teams zitten in groep 1, maar KSV Rumbeke neemt het (gelukkig thuis) op tegen Gold Star Luik, een Luikse vierdeprovincialer. Diksmuide moet wel de taalgrens over en bekampt FC Etoiles d’Ere, op een uurtje rijden. De ploeg uit Doornik eindigde derde in tweede provinciale. Ook Deerlijk moet richting Doornik, waar het RFC Doornik (derde afdeling) moet zien uit te schakelen. Voor het overige enkele leuke West-Vlaamse treffens.

Naar een derby Boezinge-Westhoek?

De ploegen uit de tweede afdeling stromen in tijdens de tweede ronde (6-7 augustus). Met KSV Oostkamp en KM Torhout heeft West-Vlaanderen daar nu twee nieuwe ijzers in het vuur. SCT Menen en KSKV Zwevezele verdwenen daar en namen een doorstart in de provinciale reeksen.

* SV Oostkamp neemt het thuis op tegen de winnaar van het duel KSK Grembergen (eerste provinciale Oost-Vlaanderen) – Mariekerke-Branst (vorig seizoen kampioen in tweede provinciale Antwerpen)

* KM Torhout mag ook thuis openen tegen de zegevierende partij van de match tussen Schorvoort Turnhout (kampioen derde provinciale Antwerpen) en Witgoor Dessel (derde afdeling)

* RC Harelbeke moet dan weer op verplaatsing naar KFC Eupen B of Awaille. De A-ploeg van KFC Eupen – niet te verwarren met eersteklasser AS Eupen – speelde kampioen in derde provinciale in de provincie Luik. De B-ploeg eindigde in de top vijf in vierde provinciale. Aywaille speelt in de derde afdeling en ligt in de provincie Luik. Dus zeker een verre verplaatsing voor de jongens van trainer Bruno Derveaux.

* FC Gullegem mag wel thuis spelen en dat tegen KFC De Kempen Tielen-Lichtaart B (derde provinciale, de A-ploeg komt uit in derde afdeling) of FC Berlaar-Heikant (net gezakt naar eerste provinciale Antwerpen).

* KVK Westhoek moet ook een uitwedstrijd afwerken, maar een derby zit er aan te komen. In een voorronde moeten eersteprovincialers KSV Jabbeke en Sassport Boezinge het eerst onderling uitvechten, daarna neemt die ploeg het op tegen RFC Lissewege A. En de uiteindelijke winnaar van die twee duels mag dus KVK Westhoek ontvangen, maar dat kan dus Boezinge zijn.

Knokke, Winkel en Mandel in de derde ronde

In de derde ronde (weekend 13-14 augustus) stromen ook de teams in uit eerste nationale. Met R. Knokke FC, Winkel Sport en Mandel United heeft onze provincie daar drie vertegenwoordigers.

* Knokke is de enige ploeg die thuis mag openen. Daar nog vier mogelijke tegenstanders. De winnaar van Eendracht Aalter (eerste provinciale Oost-Vlaanderen) of Club Roeselare (tweede provinciale) moet het eerst nog uitvechten met de winnaars van Eendracht Zoersel (eerste provinciale Antwerpen) – ASV Geel. Die laatste is een traditieploeg die zopas promoveerde via de interprovinciale eindronde naar derde afdeling.

* Winkel Sport staat zeker al voor een verre reis. In de eerste ronde maken Arquet FC (net kampioen in tweede provinciale Namen) en RUFC Ransartoise (eerste provinciale Henegouwen) uit wie in de tweede ronde op het veld van RC Hades Kiewit-Hasselt mag gaan spelen. De winnaar van dit duel, is dan de tegenstander van de Winkelnaars. Als dat de Limburgers worden trekt Winkel toch een ploeg uit de tweede afdeling.

* Mandel United moet allicht de verplaatsing maken naar Aalst, de ploeg die het zopas in de barragewedstrijden nog de weg versperde naar eerste nationale. De Ajuinen moeten dan wel voorbij de triomfator van het West-Vlaamse duel tussen KFC Varsenare (eerste provinciale) en SV Anzegem (derde afdeling). Na de laatste match op Aalst moest Mandel in het volle tumult vertrekken. Dat zullen er daar een paar nog niet vergeten zijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.