Tchalou houdt titelverdediger Oostende uit halve finales

© Foto VDB
© Foto VDB
Redactie KW

Geen Tongeren-Hermes Oostende in de halve finales om de beker van België. De thuisploegen Oudegem en Tchalou kwalificeerden zich. Tchalou schakelde Hermes met 3-2-cijfers uit.

Hermes Oostende speelde pas zaterdag zijn eerste match met inzet van dit seizoen. Tchalou had wel al een reeks competitiewedstrijden in de benen en dat was merkbaar. Maar Hermes had eigenlijk ook deze wedstrijd met 0-3 kunnen winnen in plaats van een 3-2-nederlaag te incasseren. Via een opslagreeks van Misojcic leiden de groen-gelen snel met 10-16. Gesquière deed blokkerend ook haar duit in het zakje tegen haar ex-ploeg. Maar Tchalou toonde zich eveneens sterk in de opslagen. Bij 18-18 kwamen de Henegouwers op gelijke hoogte. Zo bracht de thuisploeg de Oostendenaars receptioneel in de problemen. Hermes-coach Devos verving Zakoscielna door Lafeber die het aanvallend en receptioneel heel goed deed. Hermes dat de openingsset met 25-21 verloor, won verdiend de sets twee en drie: 19 25 en 20-25.

Tchalou controleerde de vierde set: 8-3, 15-10, 20-13 en 25-17. Het stond dus 2-2. Hermes ergerde zich eraan dat alle twijfelballen tegen hen gefloten werden door de refs. Tchalou sleepte de tie-break met 15-9-cijfers in de wacht. Kantelmoment vormde de 4-0-run van 4-6 naar 8-6. Bij Hermes klonk het dat deze kwartfinale een wedstrijd van gemiste kansen was.

Hermes Rekkenshop Oostende zal dus geen derde bekerwinst op rij behalen. Woensdag volgt er geen halve finale tegen Limburg dat zelf onderuit ging in Oudegem. Er wachten de groen-gelen nu twee trainingsweken om hun competitie-opener van 23 januari tegen Limburg voor te bereiden.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.