Reeksgenoot SV Rumbeke nekt KSC Blankenberge in Beker van België

Steve Swaenepoel zet alles op de competitie. © JPV
Redactie KW

Het bekerverhaal is uit voor KSC Blankenberge, dat afgelopen kampioenschap doorstootte naar de vijfde ronde. Reeksgenoot in 1ste Provinciale SV Rumbeke gaat door na de strafschoppen.

Tussen de palen was het de beurt aan Arne Maertens, die zijn netten blank hield tijdens de reguliere 90 minuten. In de strafschoppenreeks schoot Gianni Longueville de beslissende trap binnen het bereik van de gastportier. Coach Steve Swaenepoel relativeert: “Dat is dan de verdienste van die keeper, alle respect. Tegen een reeksgenoot die totaal geen voetbal toeliet, verzuimden we de kansen te verzilveren. Wie niet scoort, wint niet. En ja, we eindigden met tien omdat Christof Claeyssens in de slotminuten zijn tweede geel incasseerde. We gaan onverminderd door met de voorbereiding want slechts de competitie is van tel. Gianni Vanhaecke kreeg nog rust na zijn achillespeesletsel. Ook Tobin Stroo was gekwetst. Anderzijds keerden Brent Lingier, na contractuur, en Christof Claeyssens, na ziekte, terug in het elftal. Dan is er nog Mathias Feys, die wat conditioneel inhaalwerk voor de boeg heeft.”

“In schaduw doorgroeien”

“Afgelopen kampioenschap oogstten we negen op negen en stootten door tot de vijfde ronde van de Beker van België. We schakelden zowaar het Racing Club Gent van vriend en Blankenbergenaar Jannes Tant uit. En dan legde de pandemie alles stil. Voetbal blijft mijn passie, daarom studeerde ik bikkelhard en behaalde diploma’s. Al die ervaring wil ik overbrengen op een fantastische groep. Sportieve resultaten kunnen we samen afdwingen, tenminste als die smerige corona definitief uit ons leven verdwijnt. Zullen we klaar zijn voor de competitie? Jazeker. Vanaf het prille begin de lijst aanvoeren is niet gepland, laat ons maar een beetje in de schaduw verder doorgroeien.” (JPV)

KSC Blankenberge – SV Rumbeke 0-0 (strafschoppen 7-8)

KSC Blankenberge: Maertens, Lycke (56’ Boone), Dewilde (67’ Tanghe), Flederick (65’ Van De Velde), Gianni Longueville, Claeyssens, Lingier, Giovanni Longueville (75’ Destaercke), Verscheure, Csepregy (56’ Lycke), Van Moeffaert.

Rood: 85’ Christof Claeyssens (2x geel).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.