Peter Croonen, voorzitter van RC Genk, fietst voor bekermatch 200 km naar Sint-Eloois-Winkel

Carl Cool (links) en RC Genkt-voorzitter Peter Croonen betwistten allebei Roc du Maroc en zien elkaar woensdag opnieuw terug op de fiets, maar dan in de rit tussen Genk en Sint-Eloois-Winkel.
Wouter Vander Stricht

Woensdag 27 oktober kijkt het geplaagde RC Genk – dat nu al vijf wedstrijden op rij verloor – in de beker Winkel Sport in de ogen. De club uit eerste nationale haalt alles uit de kast om de Limburgers een goede ontvangst te geven. En hun voorzitter Peter Croonen…. die komt met de fiets. De preses was al op ‘stage’ in Marokko en fietste er Carl Cool tegen het lijf. En Carl is dan weer de zoon van de Winkelse voorzitter Geert Cool.

Het was coach John van den Brom die als trainer van de bekerwinnaar de loting mee verrichtte en meteen werd duidelijk dat hij nog nooit gehoord had van Winkel Sport. Bij RC Genk laten ze echter niets aan het toeval over, maar winst is natuurlijk een must. “Dat zou toch de logica zijn. We hebben een druk programma en de trainer zal wellicht roteren. Maar dan nog moeten we de bovenhand halen. Al onderschatten wij niemand”, meent voorzitter Croonen.

In de goede sportieve afloop voor zijn ploeg heeft Peter Croonen heeft alle vertrouwen, maar hij staat zelf ook voor een uitdaging. “Sinds enkele jaren zijn we twee uitdagingen aangegaan. Bij de Heizel Challenge vertrekken we naar elke uitwedstrijd in de Croky Cup met de fiets, met het Play-Off Peloton doen we met de fiets de verplaatsingen in de play-offs als we die halen”, knipoogt de preses. “En zo staan we nu voor een toch van zowat 200 kilometer.”

8.500 hoogtemeters

En Peter Croonen heeft er alvast een stevige stage op zitten. Hij nam er deel aan Roc Du Maroc, een extreme mountainbiketocht waarin in zes dagen tijd 666 kilometer wordt afgelegd en 8.500 hoogtemeters moeten worden overwonnen. “Het was een prachtige ervaring”, blikt hij terug. Iets wat Carl Cool, zoon van de Winkelse voorzitter Geert Cool en zelf ook ex-speler van Winkel Sport kan beamen. “Ik nam er ook voor het eerst deel. Ongelofelijk wat het land aan natuur heeft te bieden.”

En Carl Cool en Peter Croonen maakten er er al kort kennis. “Bedoeling is dat wij met enkele mensen de Genk-delegatie zullen opwachten in de buurt van Gavere en zo met hen mee rijden richting Sint-Eloois-Winkel.” Maar niet zonder dat er een tussenstop gemaakt wordt. “Ons gezelschap is zo’n tien koppen sterk en we houden ook even halt in Bavikhove waar we de brouwerij van Kwaremont zullen bezoeken”, aldus Croonen.

Etentje met burgemeesters

De fietsers kunnen nadien ook douchen op het jeugdcomplex van Winkel Sport dat voor hen gereserveerd is, ze gaan daarna samen iets eten in restaurant De Velodroom in Sint-Eloois-Winkel. Beide voorzitters zullen er samen een diner nemen. De Winkelse burgemeester Bart Dochy nodigde ook zijn partijgenoot en burgemeester van Genk Wim Dries uit. “Als zijn agenda het enigszins toelaat, schuift hij ook dan mee aan tafel”, weet Dochy.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.