KV Oostende haalt sloophamer boven tegen Onhaye in de Croky Cup: 8-1

Steven Fortes kopte de derde goal binnen voor KVO. © KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

KVO-coach Alexander Blessin schudde zijn elftal flink door elkaar voor de match tegen Onhaye in de Croky Cup. De bezoekers kwamen eerst op voorsprong, maar dan begon toch de Oostendse doelpuntenkermis…

Robbie D’Haese kreeg z’n eerste speelminuten sinds hij geblesseerd raakte eind augustus. In doel maakte Jordy Schelfhout zijn allereerste minuten sinds hij in 2019 de overstap maakte van de Oostendse U21 naar de A-kern. De bezoekers uit het verre Namen hadden er een trip van maar liefst 215 kilometer opzitten. De nummer vier uit derde nationale – de vijfde afdeling in het Belgische voetbal – had met keeper De Vriendt de bekendste naam tussen de lijnen. Hij speelde als tweede keeper kampioen met het grote Standard in 2008 en 2009.

Valse start

KVO wou snel komaf maken met de Waalse amateurclub en kreeg in de openingsfase met Patoulidis en Rocha meteen twee prima kansen. Het was echter Onhaye dat op voorsprong klom: Delplank sneed naar binnen en zag zijn schuiver onder de debuterende Schelfhout in doel belanden – toch een fout van de keeper. Gelukkig kon Kvasina nog geen minuut later de bordjes gelijk hangen, nadat de bal in twee tijden voor z’n voeten belandde.

Kvasina lukte een loepzuivere hattrick na een uitgemeten pass van Capon

Daarna nam het tempo een fikse duik. Oostende had het meeste balbezit, maar kwam niet tot kansen tegen de enthousiaste bezoekers. Tot de bedrijvige Atanga zich nog eens kon doorzetten, Kvasina bereikte met een voorzet, en de lange Oostenrijker zette met een afgeweken schot de Kustboys op voorsprong zette. Op het einde van de eerste helft kopte Fortes de 3-1 binnen op voorzet van Rocha, Kvasina lukte een loepzuivere hattrick na een uitgemeten pass van Capon: 4-1. Een goeie save van De Vriendt en een kopbal naast beletten de spits nog meer te scoren.

David Atanga kon ook twee keer scoren.
David Atanga kon ook twee keer scoren. © KURT DESPLENTER BELGA

Blessin ging met die ruststand aan het wisselen en bracht onder andere jeugdproduct Wylin tussen de lijnen. Na een nochtans aardige herstart van Onhaye, was het Atanga die een gekeerde poging van Wylin in doel werkte. De Oostendse honger naar goals was nog niet gestild. D’Arpino opende heerlijk voor Ndicka en zijn krullende voorzet vond de knikker van David Atanga: 6-1.

Punten voor de fans

’t Was al lang geen wedstrijd meer en Onhaye moest halverwege de tweede helft zelfs met tien man voort na een gevaarlijke tackle van Leclef. Nadat een actieve Ndicka in de zestien werd neergehaald, plaatste Ambrose de 7-1 vanop de stip in doel. Ndicka zelf poeierde 10 minuten voor tijd de 8-1 in de kruising. In het slot gebeurde niks meer, al was het wel sympathiek dat de Oostendse fans applaudisseerden voor de wissels bij de bezoekers. De meegereisde fans bleven alvast dansen en zingen tot het absolute einde. (TVA)

Goals: 5’ Delplank (0-1), 6’ Kvasina (1-1), 27’ Kvasina (2-1), 39’ Fortes (3-1), 43’ Kvasina (4-1), 54’ Atanga (5-1), 60’ Atanga (6-1), 75’ Ambrose (7-1), 80’ Ndicka (8-1)

Geel: Lizen

Rood: Leclef

KV Oostende: Schelfhout; Medley, Fortes (62’ Tanghe), Capon (46’ Wylin), D’Haese (46’ Ndicka); D’Arpino (62’ Ambrose), Rocha, Koziello; Patoulidis, Atanga, Kvasina (62’ Nick Bätzner) (bank: Hubert, Ndicka, Amade, Tanghe, Bätzner, Wylin, Ambrose)

RCS Onhaye: De Vriendt; Granville, Poncelet (46’ Kembi), Gall, Guiot ( 73’ Bouterbiat), Gilain, Leclef, Lorenzon (88’ Hendrick), Delplank (88’ Fastrez), Lambert, Lizen (73’ Davrichov) (bank: Generet, Davrichov, Hendrick, Bouterbiat, Kembi, Steeno, Fastrez)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.