KV Kortrijk voorbij Lommel naar achtste finales in Beker

Teddy Chevalier was een van de doelpuntenmakers.©YORICK JANSENS BELGA

KV Kortrijk heeft zich dinsdagavond 1 februari ten koste van tweedeklasser Lommel voor de achtste finales van de Beker van België geplaatst. De Kerels wonnen in Limburg met 1-3.

Bij de rust stond Kortrijk 0-1 voor, dankzij een treffer van Pape Habib Gueye (15de minuut). Teddy Chevalier verdubbelde de voorsprong in de 61ste minuut. Tien minuten later scoorde Kevin Kis de aansluitingstreffer vanop de penaltystip, na een fout op Marlos Moreno.

Een kwartier voor tijd kreeg ook Kortrijk een strafschop. Tomas Svedkauskas hield de spanning erin door de elfmeter van Faiz Selemani te stoppen. Die Selemani zette in blessuretijd alsnog de 1-3 op het bord.

Eerste match na ontslag Vanderhaeghe

Voor Kortrijk was het de eerste wedstrijd na het ontslag van trainer Yves Vanderhaeghe. De nieuwe trainer Luka Elsner zat nog niet op de bank. Hij zit in quarantaine, net als Lommel-coach Liam Manning. Met Peter van der Veen en Bart Meert namen twee assistenten de honneurs waar.

In de achtste finales neemt Kortrijk het op tegen de winnaar van het Luikse duel tussen Seraing en Standard. Die zestiende finale wordt woensdag gespeeld.