KSKV Zwevezele wint in beker, maar is toch uitgeschakeld na klacht van KRC Harelbeke

Aaron Vandendriessche. © foto WD
Redactie KW

KSKV Zwevezele won in de vorige ronde van de Croky Cup met 1-3 bij KRC Harelbeke en maakte zich al op voor de volgende bekerronde. Maar Bruno Derveaux, trainer van de Ratten, diende na de wedstrijd klacht in én kreeg woensdagavond gelijk van de voetbalbond. Daardoor ligt KSKV toch uit de beker…

“Wij speelden vorige zaterdag een sterke en volwassen wedstrijd tegen KRC Harelbeke”, wist Aaron Vandendriessche (30), de aanvallende middenvelder van KSKV Zwevezele, na de met 1-3 gewonnen wedstrijd te zeggen. “Onze zege was oververdiend en dat gaf de tegenstander ook toe. Maar na de wedstrijd gebeurde iets wat ik heel erg jammer vind: Harelbeke diende klacht in. In de Croky Cup zijn 18 spelers op het wedstrijdblad toegestaan en mogen er vijf spelers invallen op drie verschillende momenten. Wij deden het in vier keer. Scheids Lauren Cools was zich echter van geen kwaad bewust en ook de assistenten roerden zich niet. Dat deden ze na afloop wel in het Harelbeekse kamp…”

“Daarvoor het juiste woord vinden, is moeilijk, maar ik vind het eigenlijk belachelijk. Onze laatste vervanging gebeurde in de 85ste minuut voor een geblesseerde speler en had dus niet de minste invloed op de wedstrijd. Ik wist wel van die vijf vervangingen, maar niet van de drie momenten, die wellicht bedoeld zijn om geen tijdwinst te hebben. De wedstrijd herspelen was onmogelijk, omdat de volgende ronde van de beker dit weekend al geprogrammeerd staat.”

Forfaitnederlaag

Het was dus aan de voetbalbond om snel een verdict te vellen. Die viel er woensdagavond laat: Zwevezele kreeg een forfaitnederlaag aangesmeerd. Niet KSKV, maar KRC Harelbeke mag dus naar de volgende ronde van de Croky Cup. Daarin wacht het duel met Dikkelvenne. “Ik hoopte dat het sportieve het zou halen tegenover de letter van de wet, maar het heeft niet mogen zijn. We waren nochtans gemotiveerd om nog enkele rondes verder te gaan in de beker, zeker na bijna een jaar zonder voetbal. Ik vind het dan ook heel jammer dat Harelbeke dit gedaan heeft, zeker nadat ze na de match toegaven dat ze verdiend verloren hadden. We spelen in dezelfde reeks en treffen elkaar sowieso nog twee keer. Dat beloven dus speciale duels te gaan worden…” (WD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.