KSC Blankenberge wipt SK Roeselare-Daisel na penalty’s

Gianni Longueville ontpopte zich tot beslissende goalgetter tijdens de wedstrijd en in de strafschoppenreeks. © JPV
Redactie KW

KSC Blankenberge zorgt voor een verrassing in de beker. Het schakelde SK Roeselare-Daisel uit na een penalty-epiloog.

In Roeselare woonden minstens 320 betalende toeschouwers het duel bij. Gedreven door die enthousiaste aanhang trok de thuisformatie van meetaf aan alle registers open. Een puik georganiseerde kustafweer en een attente doelman Van Der Borght hielden lang de netten gaaf. Met ingang van het slotkwartier opende Lingier toch de score en leek Sporting Club uitgeteld. Dat was buiten de onverslijtbare sterkhouder Gianni Longueville gerekend. Hij slaagde er op minuut 78 in een sporadische counter wondermooi te verzilveren. SK Roeselare-Daisel kon amper nog reageren en wachtte de strafschoppen af. De thuisploeg miste de eerste drie pogingen en alweer Gianni Longueville nette de beslissende elfmeter. KSC Blankenberge bekert verder en ontvangt nu SV Rumbeke in eigen vesting.

Coach Steve Swaenepoel loofde zijn spelers: “Zij volgden de richtlijnen punctueel op en Gianni Longueville bewees eens temeer zijn waarde. Tussen de palen heb ik nog geen definitieve keuze gemaakt. Ik beschouw dit bekerverhaal als voorbereiding. Harold Van Der Borght en Arne Maertens komen om de beurt aan keepen toe tot de competitie start. In de tweede ronde komt Rumbeke op bezoek. We zullen andermaal ons beste beentje voorzetten. (JPV)

SK Roeselare-Daisel – KSC Blankenberge 1-1 (strafschoppen 1-3)

KSC Blankenberge: Van Der Borght, Stael, Lycke, Dewilde, Flederick, Gianni Longueville, Tanghe, Stroo (82’ Csepregi), Giovanni Longueville, Verscheure (81’ Destarcke), Van Moeffaert.

Doelpunten: 76’ Lingier 1-0, 78’ Gianni Longueville 1-1.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.