Knokke mag gastheer spelen voor KV Kortrijk in Croky Cup, Winkel Sport ontvangt RC Genk

Emmanuel Dennis en Jelle Vossen dropen af na het 2-0 verlies met Club op SK Deinze in september 2018. © BELGA
Wouter Vander Stricht

De West-Vlaamse eersteklassers en de twee over gebleven amateurploegen, R. Knokke FC en Winkel Sport, kennen hun tegenstanders in de Croky Cup. En Knokke en Winkel hebben geen klagen, ze ontvangen respectievelijk KV Kortrijk en RC Genk. Club Brugge ontvangt KMSK Deinze, een ploeg die wat nare bekerherinneringen oproept bij blauw-zwart.

John van den Brom, trainer van bekerwinnaar RC Genk, leidde mee de loting voor de 1/16 finale van de Beker van België. Daar kwamen enkele mooie affiches uit. R. Knokke FC en KV Kortrijk bleven het langst in de pot en werden dus aan elkaar gekoppeld. Club Brugge mag het opnemen tegen SK Deinze. In 2018 knikkerde Deinze overigens Club uit de beker.

KV Oostende heeft op papier de makkelijkste affiche. De club van coach Blessin ontvangt thuis Onhaye, de enige ploeg uit derde amateurklasse die nog in de pot zat. Cercle Brugge mag het thuis opnemen tegen KVK Tienen, omdat die ploeg niet over een geschikt stadion beschikt.

SV Zulte Waregem moet dan weer de verplaatsing maken naar RWDM, geen makkelijke opdracht voor de troepen van Dury.

En Winkel Sport, een ploeg uit de hoogste amateurklasse, werd aan RC Genk gekoppeld. Een mooie affiche dus voor de Winkelnaar. Coach John van den Brom, in de studio aanwezig bij de trekking, bleek Sint-Eloois-Winkel niet te kennen, maar bevestigde alvast dat hij niemand onderschat.

Volledige loting

Wedstrijden worden midweeks gespeeld op dinsdag 26, woensdag 27 en donderdag 28 oktober. Exacte data van de wedstrijden worden pas later bekend gemaakt.

Francs Borains (1 AM) – Beerschot

Moeskroen (1B) – Standard

KV Oostende – Onhaye (3 AM)

Cercle Brugge – KVK Tienen (1 AM)

RWDM (1B) – Zulte Waregem

La Louvière (2AM) – Anderlecht

AA Gent – Bilzen (2AM)

KV Mechelen – Union

Winkel Sport (1AM) – RC Genk

Dender (1AM) – Eupen

Westerlo (1B) – Antwerp

Lierse (1B) – OH Leuven

Seraing – STVV

Club Brugge – SK Deinze (1B)

Charleroi – Lommel (1B)

Knokke (1AM)- KV Kortrijk

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.