Knack Volley overvleugelt Achel in drie sets

Ahyi , Desmet en Van Schie van Knack Roeselare, Dussart en Sùmit van Achel© VDB
Ahyi , Desmet en Van Schie van Knack Roeselare, Dussart en Sùmit van Achel© VDB
Redactie KW

Knack haalde met een zege in drie sets de volle drie wedstrijdpunten in deze heenwedstrijd van de halve finale van de nationale beker. Daarmee staat Knack met anderhalf been in de zesde cupfinale op rij en het volstaat volgende zaterdag twee sets te winnen om dat ticket op zak te hebben. De setstanden 25-16, 25-18 en 25-16 illustreren de dominantie van Knack.

Hoewel coach Vanmedegael met Tuerlinckx, Fragkos en D’Hulst drie van de vijf ‘coronapositivo’s’ van vorige week recupereerde – het centrumduo Coolman-Huhmann zat nog in quarantaine – gaf hij het vertrouwen aan het zevental dat vorige week Menen kansloos liet. Terecht zo bleek al snel, want Achel kreeg geen poot in de wedstrijd. De bezoekers konden via Van Solkema die de afwezige Campforts verving wel het eerste punt scoren, maar dat was ook de enige keer dat de Limburgers leidden. Diezelfde Van Solkema scoorde ook het laatste punt, want een foute service van hem bracht de 25-16 van de derde beurt op het bord.

Knack sloeg langs een weer secuur afwerkende Ahyi en Van Schie meteen via 5-2 en 12-5 een negenpuntenkloof naar 14-5 en de eerste set was gespeeld. Zowel Verahnneman als Van Schie of Desmet en Ahyi serveerden de bezoekende receptie aan diggelen, werkten zelf beter af met Ahyi die aanvallend 7 op 9 haalde en Van Schie met een 4 op 6. Dat vormde een schril contrast met Achel dat maar moeizaam afwerkte, want Deroey veegde alles van de vloer wat doorkwam. Ahyi sloeg de eerste set de setbal op het bord die Fasteland verzilverde.

Stijn Van Schie voorbij Smit en Van Solkeman.© VDB
Stijn Van Schie voorbij Smit en Van Solkeman.© VDB

De tweede set hield Achel gelijke tred tot 7-6. Knack trok door naar 13-8 als de bezoekers via vooral Van Solkema en Staples dan toch even aanvallend succes kenden en 13-12 aansloten. Maar daarmee was ook het beste gezien bij de Limburgers. Knack trok de servicedruk weer op, verdrong de minieme foutenlast en was bij 21-13 zeker van de verdubbeling. Die kwam er via Van Schie die de setbal forceerde, waarna Verhanneman de tweede setbal van achter de driemeterlijn afwerkte en 25-18.

Toen Achel de derde beurt tot 6-5 aanklampte, kwam dat vooral omdat Knack drie servicemissers op rij liet noteren en niet door het betere eigen volleybal. Ahyi van achter de drie meter, Depovere met een blok op Van Solkema en Desmet met een ace tekenden voor de 18-11 en de partij was gespeeld. Desmet die weer in het centrum speelde sloeg de wedstrijdbbal op het bord en toen Van Solkema op de tweede setbal – Ahyi sloeg de eerste fout – buiten serveerde, was de finale voor Knack na amper 62′ speeltijd een heel stuk dichter.

Zaterdag 6 februari volgt de terugwedstrijd bij Tectum Achel.

(RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.