Knack Roeselare vlot in drie sets naar halve bekerfinale

Knack Roeselare (archiefbeeld)©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Knack Roeselare (archiefbeeld)©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

Knack Roeselare haalde zoals verwacht in de kwartfinale bij Caruur Gent zijn ticket voor de halve finale tegen Tectum Achel. De West-Vlamingen speelden de thuisploeg in de eerste set met 13-25 weg, wonnen met 20-25 de eerste herneming en met 21-25 set drie.

Ook bij Caruur Gent zijn er enkele West-Vlamingen aanwezig: Gilles Vandecaveye uit Bellegem, invaller Thiemen Ocket uit Wingene en coach Jan Van Huffel uit Veldegem.

Roeselare opende met de ploeg die woensdag in Aalst met 0-3 won, dus met Fasteland die verder het vertrouwen kreeg van coach Vanmedegael en samen met Coolman het centrum bezette. Dat Knack deze kwartfinale die over één wedstrijd beslecht werd niet te licht opnam, illustreerde het door de eerste set zomaar heel geconcentreerd, en met Verhanneman op de servicelijn, naar 0-5 door te trekken. Eerst met een zuivere ace en dan met twee storende services die de opbouw verstoorden en Hougs Tobias en De Vries aanvallend in de fout dwongen. D’Hulst trok bij Knack alle aanvallende registers open en zowel Verhanneman als Fragkos en Tuerlinckx werkten af naar 3-11.

Knack bleef rotgevaarlijk serveren en alle Gentse aanvallende intenties resulteerden in fouten. Het was voor Knack zo gemakkelijker om van 7-11 naar 9-19 door te trekken. De twee Gentse punten kwamen er door een servicemisser van Fragkos en een zeldzaam aanvallend punt van De Vries. Diezelfde Devries kon dan wel samen met Vandecaveye en Hougs Tobias enkele punten scoren naar 12-22. Ondertussen zette Fragkos wel een aanvallend foutloos reeksje om naar 22 punten. Fasteland sloeg naar 12-23, weer Fragkos smashte de setbal op het bord die Fasteland na 18′ naar 13-25 setwinst doorsloeg.

Aanvankelijk zagen we hetzelfde scenario in de tweede beurt want Knack sloeg meteen weer een vierpuntenkloof. Het werd 1-5 dankzij Coolman met een aanval en een servicepunt, een aanval van Fragkos én een blok van Tuerlinckx op Vandecaveye. Maar dan scoorden Hougs Tobias en Ogink voor Gent wel. Bij een poging om een geraakte aanval alsnog met lijf en leden tot een smash om te buigen, verslipte D’Hulst zich in de boarding. Hij moest er even met een pijnlijke knie van bekomen, ging dan ook even in de fout en Vandecaveye sloeg Gent een eerste keer voorsprong (7-6). Gent hield vooral via Vandecaveye die aanvallend niet meer af te stoppen was tot 12-13 stand. Toen Knack evenwel weer op volle toeren draaide, waren de Roeselaarrse aanvallers niet meer af te stoppen tot de 14-20 op het bord stond. Die achterstand kon Gent niet meer herleiden. De Vries counterde met een blok op Fragkos de 19-23 op het bord. Fragkos zorgde voor de setbal die Tuerlinckx verzilverde naar 20-25.

Het verhaal van de derde beurt was snel verteld. Knack stoomde van 4-5 via 6-12 door naar 9-19. Maar Roeselare vergat op hetzelfde elan door te gaan en speelde wat minder geconcentreerd. Gent kreeg – dat er Plaskie inbracht voor De Vries – de gelegenheid om aan die achterstand te knagen. Vooral door Roeselaarse onzuiverheden. Bij 14-22 kwam Roeselare niet meer tot scoren. Tuerlinckx werd afgeblokt en sloeg buiten, ook Verhanneman zag zich blokkend gecounterd (20-22). Knack mocht zich gelukkig prijzen dat het Gentse blok, dat Tuerlinckx naar 21-22 counterde, in het net bleef hangen waardoor het 20-23 werd. Verhanneman serveerde daarop met een halve ace de setbal op het bord. Plaskie snoepte die voor Gent af, maar Fragkos die aanvallend een dijk van een wedstrijd speelde, beslechtte snoeihard naar 21-25 en de halve finale.

Die halve eindstrijd wordt over twee wedstrijden beslecht met Knack dat op zaterdag 30 januari 2021 Tectum Achel ontvangt in de Tomabel-hal. Een week later reizen ze naar Limburg voor de terugwedstrijd.

(RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.