https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Knack Roeselare stoot vlot door naar zesde volleybekerfinale op rij, maar fans kunnen die dit keer niet bijwonen

Vorig jaar reisde de blauwe armada nog mee naar Antwerpen om Knack Roeselare naar een vijfde bekerwinst op rij te schreeuwen. Dit jaar zal er niet in het Sportpaleis, maar in de Lotto Arena gespeeld worden. En dit keer zonder de vocale steun van de vele fans.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Vorig jaar reisde de blauwe armada nog mee naar Antwerpen om Knack Roeselare naar een vijfde bekerwinst op rij te schreeuwen. Dit jaar zal er niet in het Sportpaleis, maar in de Lotto Arena gespeeld worden. En dit keer zonder de vocale steun van de vele fans.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

Door na de met 3-0 gewonnen heenwedstrijd nu ook de terugwedstrijd in Achel met 1-3 te winnen heeft Knack Roeselare zijn ticket voor de zesde bekerfinale op rij op zak. Knack verloor de eerste set wel nipt 27-25 maar stelde met 19-25 gelijk om in set drie met 17-25 dat noodzakelijke wedstrijdpunt te scoren. Knack won met 20-25 ook de vierde set en wedstrijd. De bekerfinale wordt op zondag 21 februari gespeeld in de Lotto Arena en niet in het Sportpaleis zoals de jaren voorheen. En dit keer ook zonder toeschouwers.

Bij Roeselare kon coach Vanmedegael nog niet rekenen op centrumspeler Huhmann, het viertal andere besmette spelers kon de jongste trainingsweek volmaken en de coach kon in het midden Coolman weer posteren naast Fasteland, Tuerlinckx nam zijn stek weer in als opposite en D’Hulst verzorgde de spelverdeling. Fragkos bleef nog even in de huppelhoek, zijn plaats ging naar Desmet met Verhanneman op de andere hoek en Deroey als libero.

Setballen Achel

Bij Achel was opposite Campforts weer speelklaar waar Koelewijn nog ontbrak, maar degelijk vervangen werd door Verweij. De thuisploeg tapte die eerste set uit een veel steviger vaatje dan een week geleden. Campforts liet zich direct gelden en dat leverde een 8-5 bonus op die eerste set want Verschueren kon ook succesvol bij middenspeler Smit terecht. Desmet kon zowel aan het net als vanop de servicelijn scoren en samen met een Coolman hing hij bij 10-10 de bordjes weer gelijk. De intro van een heel boeiende setvervolg was dat waarbij Roeselare via Verhanneman bij 16-18 op weg leek naar een grotere bonus. Maar Desmet geraakte bij 18-20 niet door het blok waarop Verschueren met een ace de bordjes op 20-20 bracht. In een enerverend setslot kwam Achel met een blok van Verweij op Tuerlinckx op setbal die Verhanneman evenwel elimineerde. Verweij verprutste een tweede setbal voor Achel maar de derde werd door Verhanneman uit geslagen en 27-25.

Ace Depovere

Dat voerde de druk op bij Roeselare dat twee sets nodig had voor dat finaleticket. Geen paniek evenwel bij Knack dat de tweede set via Desmet en Verhanneman rap een vierpuntenbonus op het bord had en stilaan in zijn eigen rappe ritme geraakte. Achel gaf zich nog niet gewonnen en vooral Smit drong door het midden via 8-10 en 12-14 aan. Maar daarmee was het beste gezien van de thuisploeg. Ondertussen werd Desmet na enkele minder zuivere afwerkingen naar de kant gehaald voor Fragkos, Knack trok de servicedruk nog op en Coolman was niet meer af te stoppen. Bij Achel groeide de foutenlast en bij 17-23 werd de set vanop de servicelijn beslecht. Eerst mokerde de ingekomen Depovere met een ace het setpunt op het bord om daarna fout te serveren, Campforts stelde met een ace de setwinst nog even uit maar zijn volgende service raakte niet over het net en de 19-25 gelijkmakende set voor Knack.

De derde beurt verstevigde Knack nog zijn greep op de partij. Met weer Desmet in de basis moest Achel al bij 4-5 afhaken. Zelf scoorden de Limburgers maar moeizaam meer waar Knack bij 12-19 de kwalificatie maar voor het grijpen had en zich niet meer liet verrassen naar de 17-25 verdubbeling.

Bekerfinale op 21 februari

De finale was binnen, maar Knack wou ook de wedstrijd winnen. Er wachtte hen immers nog een lange terugreis door de sneeuw en morgen wordt in de vooravond afgereisd naar Modena voor het tweede Champions League-tornooi. In die vierde set illustreerde coach Vanmedegael de kwalitatieve waarde van zijn kern, want hij liet zowel Verhanneman en D’Hulst als Tuerlinckx en Desmet maar ook Deroey in de huppelhoek. Zij werden vervangen door respectievelijk Van Schie, Depovere, Ahyi, Fragkos. Devarrewaere was de libero die vierde beurt. Het werd daarin rap 2-8 maar de thuisploeg gaf zich nog niet gewonnen en remonteerde via 12-14 naar 20-20. Maar dan ging het wel heel rap. Ahyi tekende de 20-21 aan, Van Schie acete naar 20-22, een opstellingsfout bij Achel leverde de 20-23 op, Coolman blokte op Smit de wedstrijdbal op het bord die Van Schie weer met een service naar 20-25 verzilverde en 1-3.

De bekerfinale wordt op 21 februari gespeeld in de Antwerpse Lotto Arena tegen Greenyard Maaseik. Voor Knack is het de zesde finale op rij en als dat in een zesde beker op rij resulteert komt Knack net als Maaseik op 14 nationale bekerwinsten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten