https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Knack haalt uiteindelijk overtuigend zijn veertiende beker, de zesde op rij

© VDB
© VDB
Redactie KW

Door Maaseik met 3-1 te verslaan, door corona in een lege Antwerpse Lotto Arena, is Knack met veertien bekers mederecordhouder met datzelfde Maaseik. Knack opende met 25-21 deelwinst, verdubbelde nipt 26-24 om na een 19-25 dip de derde set uiteindelijk overtuigend met 25-19 de beker omhoog te steken.

Knack opende overtuigend in zijn basisopstelling waarin Desmet blijkbaar zijn vaste stek heeft afgedwongen. Hij tekende ook mee dat wedstrijdbegin met een enkele scorende aanvallen. En niettegenstaande hij in receptie geviseerd werd hield hij aardig stand die eerste beurt. Hij sloeg Knack naar 5-1 en die bonus werd naar een 18-12 doorgetrokken. Maaseik kon de Roeselaarse receptie niet ontregelen want serveerde daarvoor niet stevig genoeg. En meer moet je D’Hulst, die de gave passes zomaar uit de mouw schudde, niet geven.

Bij 18-12 evenwel kon Esfandar bij Maaseik dan wel drie keer op rij serverend storen wat Knack aanvallend in de fout drong. Coolman tekende dan wel voor de 19-16 als Stahl eerst aanvallend en dan met een ace maaseik op 19-18 bracht. Tuerlinckx en Desmet zorgden voor de 22-19. Fasteland zorgde voor de eerste setbal bij 24-20 waarna hij blokkend werd gecounterd eer Verhanneman 25-21 afrondde.

Gevarieerde spelverdeling

Zelfde scenario aanvankelijk de eerste herneming met Knack dat rap weer een vierpuntenbonus op het bord had en die tot 18-14 consolideerde. Dank zij de bijzonder gevarieerde spelverdeling van D’Hulst waarbij zowat alle Roeselaarse aanvallers afwerkten. Tot die afwerking bij 18-14 stokte. Tuerlinckx scoorde niet meer en Maaseik sloot 18-17 aan.

Maaseikse servicemissers en een blok van Verhanneman op Cox brachten nog de 22-19 op het bord. Tot de ingekomen Maan de Limburgers een brok enthousiasme in surplus gaf, twee keer succesvol aanlegde en Maaseik op 22-22 deed gelijkstellen. Na de 23-23 door twee servicemissers, één van Maan en één van Verhanneman, sloeg Coolman de 24-23 op het bord die Fasteland naar de 25-23 verdubbeling beslechtte.

De derde beurt met bij de Limburgers Maan voor Martinez en Thijs voor Verhees, was het Maaseik dat de opslagdruk fors optrok en aanvallend met zowel Maan, 5 op 6 die set, en Efandiar Knack overvleugelde. Met maar liefst vijf rechtstreekse opslagpunten, Desmet werd vervangen door Fragkos, kwam Maaseik overtuigend 9-16 voor. Tuerlinckx reageerde naar 12-16 maar veel dichter komen zat er voor Knack niet in. Roeselare bleef in receptie kreunen onder dat opslaggeweld en Maaseik bleef met 19-25 in de finale.

Veertiende beker

Knack, weer met Desmet, kon de dreiging van een beslissende set evenwel tamelijk rap afwentelen in set vier. Maaseik kon die servicedruk van de derde beurt niet aanhouden, Knack stopte weer loepzuiver en D’Hulst kon schitteren. Na een tot 9-7 gelijkopgaand setbegin kon Knack dan via 13-7 een zevenpuntenkloof slaan naar 18-11.

Dankzij vooral de routiniers Verhanneman en Tuerlinckx die zijn dipje te boven was gekomen. Beiden zorgden overigens voor de wedstrijdbal bij 24-19. En na een Limburgse netfout stond de 25-19 en die veertiende beker vast aan Roeselaarse kant.

(RBD)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten