Izegemse KRC Genk-fans staan voor korte verplaatsing: “Door combiregeling wel eerst naar Harelbeke”

Jari en Marnix Verfaillie met de Japanse flankspeler Junya Ito tussen hen. © gf
Wouter Vander Stricht

Marnix Verfaillie (58) en zoon Jari (29) zijn fervente KRC Genk-fans. Nu hun favoriete team voor de Croky Cup op bezoek komt in Sint-Eloois-Winkel staan vader en zoon eens voor een korte verplaatsing. “Maar door de combiregeling moeten we toch eerst naar Harelbeke.”

De liefde voor een voetbalclub gaat vaak over van vader op zoon, bij de familie Verfaillie is dat net andersom. In het gezin van Marnix Verfaillie en Jasmine Buyck is het fifty-fifty. Terwijl mama Jasmine met de oudste zoon Jordi (32) voor RSC Anderlecht supportert, kiezen Marnix en Jari resoluut het kamp van KRC Genk. “Jari was nog maar een jaar of vijf toen hij al voor RC Genk supporterde. In de jaren dat Wesley Sonck voor de Limburgers voetbalde, verloor hij helemaal zijn hart aan de club. Hij is ook al vroeg de wedstrijden gaan bijwonen, hij kon toen ook altijd mee met de supportersclub die vanuit Harelbeke vertrok.”

Ito vs Onuachu

Sinds vijf jaar is ook Marnix helemaal overstag gegaan. De Izegemnaar werkt in de drukkerij van Roularta en rijdt nu om de 14 dagen samen met zijn zoon naar de thuismatchen. “We hebben uiteraard een abonnement en voor corona uitbrak trachtten we ook zoveel mogelijk uitwedstrijden bij te wonen. Maar dat was in covid-tijden niet evident natuurlijk.”

Marnix ziet in Junya Ito zijn favoriet, Jari heeft het dan weer meer voor Paul Onuachu. “Maar ik heb het niet zo voor hem”, zegt Marnix over de Genkse topschutter waarvoor de club nog hoopt de jackpot te vangen.

De familie Verfaillie is een echt voetbalgezin. “Maar discussies levert dat niet op. Mijn vrouw neigt soms ook al wat meer naar Genk. Jari en Jordi zijn allebei beginnen voetballen bij Izegem, maar deden daarna nog wat omzwervingen. Jari, die postbode is, is ondertussen gestopt. Jordi speelt nog bij SV Moorslede.”

De loting van Croky Cup verbond RC Genk aan Winkel Sport. Dus mogen de Izegemnaars straks de kortste verplaatsing van het jaar maken. “Maar we mogen niet rechtstreeks naar Winkel. Er geldt een combiregeling waardoor we samen op de bus met de bezoekende fans moeten arriveren in Winkel. Gelukkig moeten we maar naar Harelbeke waar de supportersclub die nu gehuisvest is in Gentbrugge een tussenstop maakt. Onder de fans kennen wij ondertussen al heel wat mensen. Het klikt uitermate goed. In zoverre zelfs dat we ook al vaak op weekend trekken naar Limburg.”

Bekerhouder Genk is natuurlijk torenhoog favoriet. “Maar we weten ook niet met welk elftal we er aan de aftrap zullen komen. Gezien het drukke schema met Europese wedstrijden zal de coach wel enkele jongens laten rusten. Ik hoop natuurlijk dat Genk wint, maar hopelijk blijft het ook een tijdje spannend. Dan krijgen we nog eeen mooie wedstrijd te zien.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.