Excelsior Zedelgem bezwijkt in strafschoppenreeks tegen SC Wielsbeke

Jelle Bouckaert is niet al te ontgoocheld. © Marnix Goemaere VDB
Redactie KW

In een superspannende bekerwedstrijd moest Excelsior Zedelgem nipt de duimen leggen tegen SC Wielsbeke.

Nadat Coopman de score had geopend voor de thuisploeg egaliseerde Blomme net voor het halfuur. Laatstgenoemde lukte tien minuten later de 2-1 en op slag van rust leek het duel beslecht toen Constandt de derde thuistreffer nette. Het spelbeeld keerde na de rust. Op het uur milderde Holvoet en in het slotkwartier benutte Vandendriessche een twijfelachtig toegekende vrije trap om via de puntendeling naar de strafschoppenreeks te gaan. Die epiloog werd een thriller die uiteindelijk door SC Wielsbeke werd gewonnen. Excelsior is uitgeschakeld.

Kind van het huis Jelle Bouckaert geeft tekst en uitleg. “Ook vorig kampioenschap werden we uitgeschakeld door diezelfde opponent en evenzeer via de strafschoppen. Halfweg zag het er goed uit voor ons maar tijdens de herneming vielen de tegendoelpunten toch te gemakkelijk. Ach, van ontgoocheling is weinig te merken. We hadden graag nog een rondje verder gebekerd maar een naar trip naar het verre Limburg, Hades nabij Hasselt, keken velen toch tegenop. Dit is urenlang op een bus zitten, hé. Laat ons concluderen dat de teleurstelling allerminst doorweegt en dat we veel liever stunten in de reguliere competitie.”

Excelsior Zedelgem – SC Wielsbeke 3-3 (pen 6-7)

Excelsior Zedelgem: Vanhee, Maes, Dudal, Demeyere, Cleophas (61’ Samyn), Cornelis, Cornillie, (71’ D’Hulster), Bouckaert, Vanthournout, Constandt, Blomme (76’ Cappelle)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.