Eerste ronde van Beker van België: SK Oostnieuwkerke gaat winnen bij KM Torhout; KSV Rumbeke schakelt reeksgenoot Boezinge uit

Ruben Pyck kan uithalen en scoorde ook vanop de stip. Maar dat bleek niet genoeg voor bekerwinst. © VDB
Wouter Vander Stricht

Dit weekend wordt de eerste ronde van de Beker van België op gang getrapt en daar komen ook heel wat West-Vlaamse teams in actie. KM Torhout mocht SK Oostnieuwkerke ontvangen, maar de ploeg uit derde amateurklasse verloor na strafschoppen van de eersteprovincialer. Het duel tussen reeksgenoten KSV Rumbeke en Sassport Boezinge eindigde dan weer in 2-1. Ook WS Houthulst stoot door.

KM Torhout – KSK Oostnieuwkerke 1-1 (SKO wint na strafschoppen)

KM Torhout – KSK Oostnieuwkerke was een interessante affiche. De Torhoutenaars bouwen aan een nieuw team onder leiding van coach Stijn Meert, maar ook bij Oostnieuwkerke moest na het coronaseizoen flink gesleuteld worden aan de A-kern. Opvallend ook dat heel wat oud-KM’ers bij Oostnieuwkerke aan de slag zijn, dat gaf extra pigment aan de wedstrijd. KMT zag het bekerverhaal ook helemaal zitten en tot een confrontatie met een eventuele 1B-ploeg zouden vier van de vijf wedstrijden thuis mogen gespeeld worden. Maar zover komt het dus niet, want SK Oostnieuwkerke van trainer Johnny Nierynck ging met de zege aan de haal.

De bezoekers waren na hoekschop op voorsprong geklommen dankzij Baptitste Schmisser, na de pauze stelde Ruben Pyck vanop de stip gelijk. In de strafschoppenreeks bleef SKO foutloos, de ene misser werd KM Torhout fataal. Oostnieuwkerke bekert dus verder, KM Torhout moet op zoek naar extra oefenmatchen. (DACH)

KSV Rumbeke – Sassp. Boezinge 2-1

Mathieu Vlieghe van Boezinge geeft hier Rumbekenaar Colin Dumoulin een zetje.
Mathieu Vlieghe van Boezinge geeft hier Rumbekenaar Colin Dumoulin een zetje. © VDB / Bart Vandenbroucke

Ook KSV Rumbeke speelt traditiegetrouw thuis op zaterdagavond. De wedstrijden tegen Boezinge was voor KSVR-coach Geert Broeckaert speciaal, hij coachte de club eerder. Op de Boezingse bank dan weer een trainersduo (Angelo Paravizzini/Andy Colpaert) met Roeselaarse connectie.

De westrijd werd halfweg de partij beslist. Eerst bracht Mathieu Vlieghe de bezoekers op voorsprong in de 41ste minuut, maar met een penalty van Colin Dumoulin (44′) en een treffer van Harold Cool (’46) zette Rumbeke snel orde op zaken.

VK Adegem – WS Houthulst 1-5

Tweedeprovincialer Houthulst nam vlot de maat van VK Adegem, dat in de Oost-Vlaamse tweede provinciale uitkomt. Met goals van Grady Hoflack (3′) en Damon Dumoulin (13′) zaten de bezoekers al snel op rozen, maar Adegem scoorde snel tegen via Ruben Deleu (16′). Maar opnieuw drie minuten later breidde Niels Vlaemynck de voorsprong weer uit tot twee eenheden. Dat was ook de ruststand en ondertussen gingen beide coaches ook gretig aan het wisselen. Grady Hoflack en Kjell Verslype dikten de score in de slotfase nog verder aan. De doelpunten van Hoflack kwamen er telkens na strafschop. WS Houthulst bekert dus verder en trekt komende zondag naar het Oost-Vlaamse Rupelmonde of het Antwerpse Leest.

Zondagnamiddag komen nog heel wat West-Vlaamse teams in actie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.