De amateurs van Winkel Sport: van een postbode tot de junior-CEO van een brouwerij

Doelman Niçaise en zijn broer en spits Boris Kudimbana in een onderonsje. © VDB
Wouter Vander Stricht

De kern van Winkel Sport kent wel wat semiprofs. Aan die voorwaarde moet je ook voldoen om je licentie voor eerste nationale binnen te halen. Maar op enkele uitzonderingen na heeft iedereen ook een deeltijdse job.

Rens Verhooghe en Jasper Beyens staan respectievelijk in het lager en middelbaar onderwijs voor de klas, Jordan Dauchy en Joey Dujarin werken in de autoverkoop, Felix Reuse is medisch afgevaardigde, Joedrick Pupe werkt als magazijnier, Fries Deschilder is dan weer personal coach en Jorgo Waeghe is bediende bij de gemeente Knokke-Heist. Daan Debouver is aan de slag als projectleider in de bouw. Tibo Van De Velde is postbode en Michiel Clyncke draagt de titel van junior-CEO bij de brouwerij Van Honsebrouck in Emelgem waar onder meer Filou en Kasteelbier gebrouwen worden. “Ik ben daar de rechterhand van CEO Xavier Van Honsebrouck verklapt hij.” Boris Kudimbana is afgestudeerd als marketeer en nog heel wat jonge gasten zijn momenteel aan het studeren.

Drie om naar uit te kijken

De Armeense international en ambiancemaker

Masis Voskanian gooit zich altijd vol in de strijd.
Masis Voskanian gooit zich altijd vol in de strijd. © Vuylsteke Dirk / VDB VDB

De naam Masis Voskanian klinkt niet onbekend voor wie het amateurvoetbal wat volgt. Op driejarige leeftijd kwam hij met zijn gezin uit Armenië, op zoek naar een betere toekomst. Voetballen deed Masis eerst bij KSV Veurne, vervolgens bij Club Brugge en KSV Roeselare. In 2014 ging hij een seizoen bij Pyunik in zijn geboorteland voetballen, pakte er de Armeense titel en beker en werd er ook international. Hij speelde enkele oefeninterlands, maar bleef in officiële matchen tegen onder meer het Portugal van Cristiano Ronaldo, Frankrijk en Servië op de bank. Hij keerde terug naar België en ging hij bij KVV Coxyde aan de slag.

De slechts 1m74 grote defensieve middenvelder is zowel op als naast het veld dé aanjager bij Winkel Sport. Winkel met Voskanian heeft tonnen meer grinta dan zonder de Bruggeling. Voskanian is ondertussen 31, maar laat zich nimmer onbetuigd. Ook na de wedstrijden staat hij op de barricades, met de gettoblaster in aanslag. Hij is ook aan de slag als zelfstandig bouwondernemer.

De jeugdvriend van Vincent Kompany staat in doel

Doelman Kudimbana loodste zijn ploeg naar de 1/16 finale van de Croky Cup door de beslissende strafschop te stoppen. Ook afgelopen weekend hield hij tegen KVK Tienen een elfmeter tegen, dat zou later cruciaal blijken in de 3-1 zege.
Doelman Kudimbana loodste zijn ploeg naar de 1/16 finale van de Croky Cup door de beslissende strafschop te stoppen. Ook afgelopen weekend hield hij tegen KVK Tienen een elfmeter tegen, dat zou later cruciaal blijken in de 3-1 zege. © VDB / Bart Vandenbroucke VDB

Een opvallende verschijning tussen de palen van Winkel Sport is Niçaise Kudimbana. De blok graniet heeft Congolese roots en al een pak ervaring. Hij debuteerde bij Union en speelde onder meer bij KV Oostende en FC Antwerp, clubs waarmee hij de promotie naar eerste klasse afdwong. Hij stond ook een tijd onder contract bij RSC Anderlecht en als jeugdvriend van Vincent Kompany kwam hij in het vizier van paars-wit om er jeugdtrainer te worden. Hij koos echter voor een avontuur bij KSV Roeselare, maar hoe het daar afliep weet iedereen in West-Vlaanderen. Nu is hij de sluitpost bij Winkel Sport. Net voor de competitiestart werd ook zijn boer Boris binnen gehaald. Die staat aan de andere kant van het veld, diep in de spits. Niçaise Kudimbana heeft een eigen transport- en koeriersbedrijfje en is ook een van de sterke figuren in de kleedkamer.

De Mandel-connectie met bekerervaring

Michiel Clyncke (vooraan) ontpopt zich tot een volleerd ambassadeur voor het Kasteelbier van zijn werkgever. Daarnaast herken je v.l.n.r. Jasper Beyens, Rens Verhooghe en Daan Debouver.
Michiel Clyncke (vooraan) ontpopt zich tot een volleerd ambassadeur voor het Kasteelbier van zijn werkgever. Daarnaast herken je v.l.n.r. Jasper Beyens, Rens Verhooghe en Daan Debouver. © Frank Meurisse Frank Meurisse

Winkel Sport speelt net als buur Mandel United (Izegem) in eerste nationale. De spelersgroep én omkadering bij Winkel Sport kennen ondertussen heel wat mensen met een Mandel-verleden. Arne Galens zit meestal als tweede doelman op de bank, maar spelers als Michel Clyncke, Daan Debouver en Jasper Beyens deden bij Mandel al de nodige bekerervaring op. Ze waren er bij toen Waasland-Beveren in 2018 werd uitgeschakeld en Mandel uiteindelijk nipt sneuvelde op Stayen. Het jaar nadien kwam KV Oostende op bezoek, dat zorgde dan weer in Izegem voor een full house en stonden de drie voornoemde spelers ook aan de aftrap. Ook naast het terrein kunnen de drie het nog steeds goed vinden. En saillant detail. In de vorige ronde schakelde Winkel Sport niemand minder dan Mandel United uit na strafschoppen. Bij Mandel trapte Henri Van Marcke een cruciale penalty naast en dat is dan weer… een Winkelnaar en een goede vriend van bovengenoemd drietal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier