Club Brugge uitgebekerd na onwaarschijnlijk slot

Odilon Kossounou moet het veld verlaten na een rode kaart.©BRUNO FAHY BELGA
Odilon Kossounou moet het veld verlaten na een rode kaart.©BRUNO FAHY BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Club Brugge zal ook dit seizoen de dubbel niet winnen nadat het werd uitgeschakeld door Standard in de kwartfinale van de Beker. Het spelniveau aan beide zijden was ondermaats, kansen vielen er nauwelijks te noteren. Kort na de rust tekende Muleka voor de enige goal. Club Brugge had wel veldoverwicht, maar verder dan wat steriele druk kwam het niet. Een goal in het absolute slot van Okereke werd afgekeurd wegens handspel van een meegekomen Mignolet.

Na de Europese uitschakeling tegen Kiev en de uitgestelde competitiewedstrijd tegen Gent, kwam Club Brugge op donderdagavond in actie in de kwartfinale van de Beker van België. Philippe Clement nam na een coronabesmetting zijn plaats terug in langs de zijkant. Ook op het veld recupereerde Club een aantal spelers, al was Vanaken de enige die aan de aftrap verscheen. Geen Bas Dost, die is nog out met een spierblessure en werd voorin vervangen door Badji. Ook Chong kwam aan de aftrap, Europees was hij niet speelgerechtigd.

Brilscore bij rust

Standard is in de competitie op de sukkel met een 3 op 18 en de beker was dan ook hun enige kans om nog wat kleur te geven aan een verder erg matig seizoen. Ondanks een veelbelovend begin had de eerste helft weinig om het lijf. De vele overtredingen aan beide zijden stokten het tempo. Het is dan ook een klein mirakel dat er geen gele kaarten vielen tot aan de 39ste minuut. Veel goede wil aan beide kanten, maar uitgespeelde kansen leverde het niet op. Een gekraakte volley die meters naast hobbelde van Van der Brempt was zowat het gevaarlijkste wat Club te bieden had, aan de overzijde hoefde Mignolet zijn handschoenen ook niet vuil te maken. Op slag van rust kwam dan toch die eerste echte doelkans. Chong forceerde zelf de ruimte maar trapte recht op Bodart. Een mager beestje die eerste helft met een logische brilscore als ruststand.

Heel wat protest bij de rode kaart.©VIRGINIE LEFOUR BELGA
Heel wat protest bij de rode kaart.©VIRGINIE LEFOUR BELGA

Ricca bleef in de kleedkamer en werd vervangen door Denswil, ook net terug uit quarantaine om iets meer diepgang op de linksachter te brengen. Dom balverlies van Chong leidde tot de eerste uitgespeelde kans van Standard. Een prima uitgesponnen aanval werd door Muleka via de deklat in doel verlengd. Ook Kossounou zag er defensief niet echt goed uit op die tegentreffer.

Clement aarzelde niet en gooide onmiddellijk Lang in het elftal. Toen de Nederlander de motor ook niet onmiddellijk op gang kon krijgen, bracht Clement nog twee aanvallende spelers in met Pérez en Okereke. Voor Pérez zijn eerste speelminuten bij het eerste elftal nadat hij tijdens zijn debuut scoorde bij Club NXT. Chong en Badji werden terecht naar de kant gehaald, beide heren speelden een slappe partij. Ondertussen was Standard vooral bezig met tijd te winnen, tot grote ergernis van Clement.

Club uitgebekerd

Ook in het slotkwartier was het zoeken naar kansen. Scheids Verboomen moest voornamelijk kaarten uitdelen aan Standard-spelers. Bij Club werd Kossounou terecht van het veld gestuurd nadat hij met twee gestrekte benen veel te driest tackelde. De poging van kapitein Ruud Vormer strandde op de vuisten van Bodart.

De match eindigde met strubbelingen tussen Standard en Club.©BRUNO FAHY BELGA
De match eindigde met strubbelingen tussen Standard en Club.©BRUNO FAHY BELGA

Consternatie alom in het absolute slot toen een goal van Okereke eerst werd afgekeurd, vervolgens toch gegeven en uiteindelijk weer afgekeurd vanwege handspel van de meegekomen Mignolet. Geen VAR aanwezig in de beker en dan krijg je natuurlijk dit soort situaties. Standard plaatst zich dus voor de halve finales van de Beker. Club Brugge krijgt andermaal een dreun nadat het vorige donderdag al uitgeschakeld werd in Europa. Nu is het enkel nog aftellen tot de landstitel officieel een feit is.

Opstelling Standard: Bodart, Laifis, Bokadi, Sissako, Pavlovic (72’ Fai), Cimirot, Raskin, Amallah (88’ Tapsoba), Siquet, Muleka (88’ Carcela), Klauss (76’ Bastien).

Opstelling Club Brugge: Mignolet, Ricca (46’ Denswil), Mechele, Kossounou, Mata, Balanta, Vormer, Vanaken, Chong (70’ Okereke), Badji (70’ Pérez), Van der Brempt (54’ Lang).

Gele kaarten: 39’ Muleka, 45’ Mechele, 74’ Bodart, 78’ Siquet, 79’ Amallah, 88’ Balanta, 93’ Laifis.

Rode kaarten: 81’ Kossounou.

Doelpunten: 48’ 1-0 Muleka.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.