Cercle Brugge voor de Croky Cup op bezoek in Mechelen

V.l.n.r. assistent Jimmy De Wulf, hoofdtrainer Dominik Thalhammer, assistent Miron Muslic en technisch directeur Carlos Avina Ibarolla. © Belga
Redactie KW

Cercle Brugge speelt woensdagavond om 20.30 uur in de achtste finales van de Belgische beker op het veld van KV Mechelen. De nieuwe hoofdtrainer Dominik Thalhammer zal de wedstrijd observeren en geeft het volste vertrouwen aan zijn assistenten Jimmy De Wulf en Miron Muslic om hun ploeg naar een eventuele kwalificatie te leiden.

De assistenten waren reeds in Genk aan het roer toen Yves Vanderhaeghe in quarantaine zat. “Er was toen een afspraak dat Miron de ploeg vanaf de zijlijn zou sturen en dat is in Mechelen niet anders. Er is iemand die coacht en iemand die andere zaken doet. Die rolverdeling is een gezamenlijke taak die we samen op ons hebben genomen. Er zit daar in coaching voor mij weinig verschil in”, vindt De Wulf.

Na de mooie winst tegen KV Mechelen en wat er de dag nadien is gebeurd met het ontslag van Vanderhaeghe was voor velen een verrassing, ook binnen de spelersgroep. “We mogen we het momentum van die drie punten niet laten verdwijnen. Ik heb het gevoel dat er naar aanleiding van die bekermatch de voorbije dagen goed getraind is”, gaat De Wulf verder.

Afwezigen

Bij Cercle zijn er afwezigen. Zoals Corryn, Miangue en Denkey. Die laatste heeft ondertussen na de diagnose van malaria het ziekenhuis in Kortrijk mogen verlaten en is thuis. Popovic komt stilaan terug bij de groep. Er zal geroteerd worden en jonge spelers als Ackx, Cassaert en Schampers, die maandag niet met de beloften meededen, krijgen wellicht speelminuten.

“Ons gameplan is klaar. Er zijn nu op korte termijn twee wedstrijden. Het is aan ons als trainersstaf om dat goed te managen. Ik heb in het verleden bekermatchen gespeeld, dit zorgt toch wel voor een extra stimulans. Als team kan je daar een heel goede beurt maken en als team veel vertrouwen nemen.”

De Wulf verwijst hiermee naar vorig seizoen toen hij even hoofdcoach was voor de bekermatch op OHL, met Yves Vanderhaeghe die de wedstrijd vanuit de tribune aanschouwde. “Tegen de verwachting in gingen we een ronde verder. Die match zorgde ook voor positieve elementen voor het vervolg van het seizoen, met Lopes Da Silva die op de voorgrond kwam, Deman die zijn kans kreeg. Het voorbeeld is er. Daarom alleen al moeten we die match in Mechelen ernstig nemen. Het belang van die match als die in Kortrijk goed inschatten en overbrengen op de groep”, besluit De Wulf. (ACR)

Dit is de selectie voor KV Mechelen: Warleson, Bruzzese, Vitinho, Sousa, Daland, Decostere, Velkovski, Cassaert, Hotic, Vanhoutte, Lopes Da Silva, Kanouté, Waldo, Deman, Millan, Somers, Sampers en Ackx.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier