Cercle Brugge laat voor bekertreffen op Anderlecht vier spelers aan de kant

Thomas Didillon staat in de kwartfinales van de Croky Cup op Anderlecht niet in het doel.© Bart Vandenbroucke
Thomas Didillon staat in de kwartfinales van de Croky Cup op Anderlecht niet in het doel.© Bart Vandenbroucke
Redactie KW

Groen-zwart speelt woensdagavond 3 maart in de kwartfinales van de Croky Cup op Anderlecht. Doelman Didillon, Vitinho, Hoggas en Lopes Da Silva zullen niet aantreden. Zij krijgen met het oog op de nog vijf resterende, maar zeer belangrijke competitiewedstrijden rust.

De bekermatch in het Lotto Park van RSC Anderlecht is voor Cercle Brugge een bonus. Cercle wil uiteraard in de competitie de komende weken het behoud in de hoogste klasse veilig stellen. Daarom worden vier basisspelers die de voorbije weken zeven op negen grepen, uit voorzorg aan de kant gehouden.

Ook in de bekermatchen op OH Leuven en tegen KV Oostende werd er bij groen-zwart van de gelegenheid gebruik gemaakt om andere spelers een kans te geven.

Bruzzese in het doel

Door het niet selecteren van Didillon, Vitinho, Hoggas en Lopes Da Silva, komt er een plaats vrij voor onder andere Taravel en ook Velkovski die de voorbije weken out was met een blessure.

In het doel van Cercle zal zoals in de twee voorgaande bekermatchen Bruzzese plaatsnemen. Hij komt in de plaats van Didillon die tegen zijn gewezen club niet zal aantreden, maar zijn ploegmakkers voldoende waarschuwt.

“We spelen op Anderlecht, voor de beker. Een andere competitie. Zij zullen gezien hun situatie alles op die beker willen zetten”, zei Didillon.

De selectie

Dit is de 20-koppige selectie van Cercle: Bruzzese, Warleson, Bates, Taravel, Decostere, Pavlovic, Velkovski, Marcelin, Corryn, Biancone, Deuro, Vanhoutte, Van der Bruggen, Koshi, Kanouté, Ugbo, Hotic, Musaba, Denkey en Deman. (ACR)

De bekermatch van Cercle op Anderlecht vangt woensdag 3 maart om 20.45 uur aan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.