Bekeravontuur gaat verder voor KVO, voor Essevee is het voorbij

Charleroi-speler Delbergue kegelt met zijn doelpunt SV Zulte Waregem uit de beker.©JOHN THYS BELGA
Charleroi-speler Delbergue kegelt met zijn doelpunt SV Zulte Waregem uit de beker.©JOHN THYS BELGA

Olympic Charleroi heeft woensdag 3 februari voor de voorlopig grootste stunt in de zestiende finales van de Croky Cup gezorgd. De Henegouwse eerstenationaler schakelde op eigen veld 1A-club Zulte Waregem uit met 1-0. Oostende slaagde er dan wel weer in om haar ticket voor de achtste finales van het bekertoernooi binnen te halen. KVO won met 2-3 van Waasland-Beveren.

Het duel tussen Olympic Charleroi en Zulte Waregem bleef lange tijd zonder doelpunten. Naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg Zulte Waregem meer en meer de bovenhand. Maar de thuisploeg bleef knokken en kwam in de slotfase zowaar op voorsprong.

Delbergue vlamde na een afgeslagen hoekschop de afvallende bal knap in doel. Zulte Waregem had geen reactie meer in huis. Olympic Charleroi treft in de achtste finales Eupen, dat door het forfait van Rupel Boom zonder te spelen door mocht naar de laatste zestien.

KVO'er Hjulsager scoort de overwinningstreffer.©KRISTOF VAN ACCOM BELGA
KVO’er Hjulsager scoort de overwinningstreffer.©KRISTOF VAN ACCOM BELGA

Beter nieuws was er voor KV Oostende. De ploeg haalde het na een spektakelwedstrijd met 2-3 van Waasland-Beveren. De thuisploeg kwam tweemaal aan de leiding, dankzij goals van Frey (24′) en Faucher (54′). Oostende kwam tussendoor langszij via Gueye (40′) en ging in de slotfase dankzij treffers van opnieuw Gueye (72′) en Hjulsager (76′) nog op en over Waasland-Beveren.

De Waaslanders leken diep in blessuretijd toch nog op gelijke hoogte te komen, maar Hubert sloeg een kopbal van Heymans net voor de doellijn uit zijn doel. Oostende ontmoet bij de laatste zestien Cercle Brugge , dat eerder vandaag ook al met 2-3 won bij OH Leuven.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.