Beerschot Wilrijk schakelt Cercle Brugge uit in de Beker van België

Serge Gakpé maakte de 1-1 voor Cercle. © BELGA

Groen-zwart verloor met 1-2 tegen Beerschot-Wilrijk. De bezoekers scoorden in de slotfase met tien tegen elf de goal van de kwalificatie.

Beerschot-Wilrijk verloor vorig seizoen in het Brugse Jan Breydelstadion tegen Cercle de strijd om de promotie naar de hoogste klasse. Bij groen-zwart wilde trainer Guyot van de beker duidelijk geen prioriteit maken. Hij roteerde en gaf in vergelijking met de competitiematch tegen Genk maar liefst negen andere spelers speelminuten. Enkel Omolo en Ueda waren er zondag ook bij.

Na elf minuten kwam de Antwerpse fusieclub een eerste keer richting Cercle-doelman Van Damme en meteen was het prijs. Noubissi kon op de rand van de zestien vrij aanleggen en 0-1. Iets voorbij halfweg kwam Cercle op gelijke hoogte en werd Gakpé mooi de diepte ingestuurd, met een hakje achter zijn steunbeen trapte hij met zijn linker de bal mooi in de verste bovenhoek in doel.

Rusten bij 1-1

Op slag van rust kreeg Beerschot-Wilrijk een unieke mogelijkheid om opnieuw op voorsprong te komen toen scheidsrechter Vertenten, verbazend voor de Cercle-aanhang, een strafschop floot na een fout van Van Damme die wellicht iets te gretig uit zijn doel kwam. De doelman en gelegenheidsaanvoerder van Cercle keerde de penalty van Maes met zijn voet en 1-1 bij de rust.

Cercle begon alert aan de tweede helft en na ruim tien minuten was De Belder dicht bij een goal. Op een voorzet van Omar kwam hij een halve meter tekort. Van dan af kwamen de bezoekers opnieuw wat meer opzetten, met enkele hoekschoppen waar maar weinig gevaar uitkwam. Cercle speelde vanaf dan maar weinig meer klaar. De ingevallen Hazard en Bruno kwamen voorin nauwelijks aan de bal.

In de slotfase werd Prychynenko met een tweede geel uitgesloten, dat weerhield Beerschot echter niet om een tweede keer te scoren. Hoffer zorgde na een hoekschop in de rebound voor 1-2.

Zaterdag Brugse derby

De bezoekers gaan dus door naar de achtste finales. Cercle kreeg waar het op voorhand voor kwam en kan zich nu ten volle op de competitie concentreren. Te beginnen met de Brugse derby van zaterdag.