Bataille zet KVO bijna op weg naar enorme stunt, maar Standard krabbelt in extremis overeind

© belga
Sam Bracke
Sam Bracke Sportredacteur KW

KV Oostende was vrijdagavond op Sclessin dichtbij een stunt van formaat, maar in de slotfase ging de kustploeg nog met 2-1 onderuit.

KV Oostende opende de 23ste speeldag met een lastige verplaatsing naar Standard. Dennis van Wijk voerde vier wijzigingen door na de thuisnederlaag tegen Waasland-Beveren. Vandendriessche en Akpala waren geblesseerd en ook Sylla en Boonen vielen naast de ploeg. Neto, Capon, Ndenbe en Jonckheere namen hun plaats in. Sakala was op papier de enige spits in de basis.

Een verdedigend KVO tekende na zeven minuten zowaar voor het eerste schot tussen de palen. Het afstandsschot van Jonckheere kon Bodart echter niet verontrusten. De kustjongens speelden een bemoedigend openingskwartier waarin ze amper in de problemen kwamen. Het balbezit was dan wel voor de thuisploeg, maar op uitgespeelde kansen was het wachten.

Ongeïnspireerd Standard

Een ongeïnspireerd Standard was te slordig om gevaarlijk te zijn, terwijl KVO bij vlagen vrank en vrij kon counteren. Zo zonderde Skulason Betaille mooi af voor doel, maar Vanheusden had nog een ultieme tackle in huis. Een afstandspoging van Vovjoda was zowat het enige doelgevaar wat Standard in de eerste helft kon creëren. Op slag van rust was er wel nog een poging van Lestienne, maar een uitgekookt Oostende bleef overeind dankzij een goede redding van Ondoa.

Bataille zet KVO bijna op weg naar enorme stunt, maar Standard krabbelt in extremis overeind
© BELGA

Na de pauze was het niet zo lang wachten op een eerste mogelijkheid. Na amper één minuut trof Carcela de buitenkant van de paal, Oostende kwam met de schrik vrij. Maar de bezoekers bleven ook zelf af en toe prikken. Op de tegenaanval bracht Sakala zichzelf in schietpositie, maar hij knalde recht op Bodart. Het was een waarschuwing voor wat een paar minuten later zou komen. Skulason bediende Bataille, die op werkelijk schitterende wijze het leer in de rechterbovenhoek devieerde: 0-1 voor KVO zowaar.

Verdedigers strekken Rouches over de streep

De reactie van Standard kwam er op een stilstaande fase. Vanheusden kopte een metertje naast. Met Avenatti gooide de jarige Preud’homme nog een tweede pure spits in de strijd. Mede daardoor nam de druk van de thuisploeg toch geleidelijk aan toe. KVO trok zich terug rond de eigen zestien en speculeerde meer dan ooit op de counter. Om het verdedigende compartiment te versterken, gooide Van Wijk ook nog Anton Tanghe in de strijd. Meteen het debuut voor de centrale verdediger met een verleden bij Club Brugge.

Bataille zet KVO bijna op weg naar enorme stunt, maar Standard krabbelt in extremis overeind
© BELGA

Met het slotkwartier in zicht nam de nervositeit op Sclessin gaandeweg toe. KVO kon ook wel minder en minder de bal in de ploeg houden. Dat zouden de bezoekers tien minuten voor tijd cash betalen: Vojvoda vloerde Ondoa met een schitterende penseeltoets met buitenkant rechts. Plots rook het thuispubliek alsnog een driepunter en de Rouches trokken nog massaal naar voren. Het was uiteindelijk een knal van Laifis die Standard uiteindelijk toch nog de volle buit bezorgde. De centrale verdediger vloerde Ondoa vanop ruime afstand en zette zo de scheve situatie volledig recht.

Bataille zet KVO bijna op weg naar enorme stunt, maar Standard krabbelt in extremis overeind
© BELGA

KVO was er heel dichtbij, maar krijgt een nieuwe dreun en moet andermaal bang afwachten naar wat Cercle Brugge zondag doet.

Standard – KV Oostende 2-1.

Doelpunten: 54′ Bataille 0-1, 79′ Vojvoda 1-1, 89′ Laifis.

Standard: Bodart, Vojvoda, Vanheusden, Laifis, Gavory, Cimirot, Bastien (61′ Avenatti), Carcela, Lestienne (73′ Boljevic), Amallah, Oulare (82′ Cop).

KV Oostende: Ondoa, Capon, Faes, Milovic, Skulason, Neto, Palaversa, Jonckheere (71′ Tanghe), Bataille (82′ Boonen), Ndenbe, Sakala (56′ Guri).

Gele kaarten: 60′ Guri, 65′ Palaversa.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten