BAS verklaart klacht van amateurclubs ongegrond; bond kan werk maken van reeksindeling

KFC Poperinge (in het wit, dat geen klacht indiende) en SK Vlamertinge (rood, dat wel klacht indiende) zakken nu allebei naar tweede provinciale. © VDB VDB
Wouter Vander Stricht

Het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport) had de volle tien dagen bedenktijd nodig om zijn verdict te formuleren. De klacht van de amateurclubs wordt als ongegrond bestempeld waardoor ‘klagende clubs’ nu toch allemaal degraderen en er ook werk kan gemaakt worden van de nieuwe reeksindeling.

De clubs die klacht hadden ingediend bij het BAS vonden het niet kunnen dat zij tot degradatie waren veroordeeld, omdat zij hun eigen kansen – met nog vijf speeldagen te gaan – niet hadden kunnen verdedigen. De voetbalbond had immers bij de stopzetting van de competitie een eindklassement opgemaakt en daaraan ook promovendi, maar ook zakkers gekoppeld.

Het BAS nam ruim de tijd om een uitspraak te formuleren. Maar uiteindelijk oordeelde het Belgisch Arbitragehof voor de Sport dat de klacht ongegrond is. De amateurclubs vangen dus bot, zakken met zijn allen een reeks en bij de bond halen ze wellicht opgelucht adem. Want nu kunnen ze zich eindelijk definitief buigen over de reeksindeling van komend seizoen. Daarop hadden ze al geanticipeerd door eerder al alle clubs die zouden mogen promoveren – en dat zijn er wel wat – bekend te maken bij het aankondigen van de niveau-indeling voor komend seizoen.

De amateurclubs stappen echter ook nog naar de Belgische Mededingsautoriteit als laatste strohalm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier