Bart Verhaeghe ziet de titel als bevestiging van het geleverde werk

Bart Verhaeghe mocht zondag als Club Brugge-voorzitter de vijftiende landstitel uit de clubgeschiedenis vieren. Daarvoor volstond een 1-1 gelijkspel op Sclessin.

© BELGA

“Ik ben toch tevreden dat de club die bij aanvang van play-off 1 aan de leiding stond, ook bovenaan eindigt. Ik heb het niet voor het delen van punten, dat heeft niets met sport te maken“, was Verhaeghe nogmaals kritisch voor het competitieformat. “De play-offs zijn een marathon, daarin heb je nu en dan moeilijke momenten. Maar vandaag stond Club Brugge er na twintig minuten, in deze helse omstandigheden. Ik heb genoten”, stelde de Club-voorzitter, die volgend seizoen in de Champions League de 0 op 18 uit het seizoen 2016-17 wil doen vergeten.

Ivan Leko is tactisch sterk, optimistisch ingesteld en brengt aanvallend voetbal

Met Ivan Leko stelde Club Brugge vorige zomer een onervaren coach aan, tot verwondering van vele analisten. “De keuze voor Ivan was geen gok. Hij heeft heel veel kwaliteiten. Ivan is tactisch sterk, optimistisch ingesteld en brengt ook aanvallend voetbal. Maar de coach is ook maar een onderdeel van het team. En dat team is de sterkte van Club Brugge. Dit is een bevestiging van al het werk van de voorbije jaren. Er staat een sterke en jonge organisatie achter deze club.”

Bart Verhaeghe ziet de titel als bevestiging van het geleverde werk
© BELGA

Een week geleden was Verhaeghe erg scherp voor de VAR na de 1-2 nederlaag tegen Anderlecht en het buitenspeldoelpunt van Teodorczyk. Op Sclessin profiteerde Club Brugge echter wel van een twijfelachtige beslissing van de ref, die ondanks het raadplegen van de beelden de gelijkmaker van Jelle Vossen goedkeurde na handspel van Ruud Vormer.

Ik sta nog steeds achter mijn uitspraken over de VAR. Het is ook mijn taak om dat te zeggen, als voorzitter van een van de grootste clubs van dit land. We hebben samen met de andere clubs al heel veel geld geïnvesteerd in dat systeem. Het is een unieke gelegenheid om onze arbitrage naar een hoger niveau te brengen. Wij willen niet liever dan dat de refs goed hun job kunnen doen. Maar als er veel fouten worden gemaakt, moet je zeggen: ‘Dit kan niet’. En dan moet je zelfkritisch zijn en mea culpa slaan. Ik hoop dat de refs volgend seizoen klaar zijn om dit met de borst vooruit aan te kunnen”, besloot Verhaeghe.

Bart Verhaeghe ziet de titel als bevestiging van het geleverde werk
© BELGA

(Belga – foto’s Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.