Barslecht Brugge speelt gelijk op veld van hekkensluiter Moeskroen

© belga
Redactie KW

Een dramatisch Club Brugge kwam niet verder dan een brilscore bij rode lantaarn Moeskroen. Hoewel Brugge het balbezit monopoliseerde, creëerde het geen enkele noemenswaardige kans. Zo blijft Brugge de zwakke prestaties opstapelen en heeft coach Clement een hoop kopzorgen.

Competitieleider Club Brugge trok naar rode lantaarn Moeskroen. Op papier verwacht je dan een eenvoudige zege maar de afgelopen weken verloopt niks eenvoudig bij de landskampioen. Daarbovenop behaalde Moeskroen eerder deze week hun eerste competitiezege.

Toch wisselde kersvers coach Simaõ zijn elftal op maar liefst zes plaatsen. Clement voerde twee wissels door in vergelijking met de midweekmatch in de Champions League. Deli viel gisteren geblesseerd uit en werd vervangen door Mechele. Okereke kwam ook nog eens aan de aftrap, Diatta startte hierdoor op de bank.

Ondermaatse Krmencik

Ondanks zijn erg zwakke optreden in Dortmund kreeg Krmencik toch terug de voorkeur op Badji diep centraal. “Krmencik is het meest aanwezig in de zestien als we tegen een laag blok spelen zoals Moeskroen,” was de uitleg van Clement vooraf.

Dringend tijd dat de Tsjech nog eens zijn waarde bewees voor het elftal want zijn laatste treffer dateerde al van 20 september. Ondermaatse cijfers voor een spits bij een topclub en op Moeskroen kon hij alweer niet overtuigen.

Dramatische eerste helft

Club was het aan zijn status verplicht om vanaf het eerste fluitsignaal de partij in handen te nemen. Moeskroen zette een laag blok en wachtte geduldig af. In het openingskwartier vond Brugge geen opening. De eerste echte kans kwam er zelfs voor de thuisploeg, zoals te verwachten op een counter maar het schot van Da Costa miste kracht. Brugge kon daar maar weinig tegenover zetten. Verder dan schotjes van Vormer en Lang raakten ze niet.

Dat Club Brugge op Dortmund geen noemenswaardige kans bij elkaar voetbalde kan je nog enigszins aan de kwaliteit van de tegenstrever toeschrijven. Maar dat Brugge tijdens de eerste helft op Moeskroen voor nul doelgevaar zorgde met welgeteld één bal tussen de palen, is wel verontrustend.

Zelfde spelbeeld

Ook de tweede helft bracht weinig beterschap. Clement twijfelde niet en bracht al snel Schrijvers en Badji voor Okereke en Krmencik. Club voerde de druk op maar nog steeds bleven de kansen uit. Ook via stilstaande fases, een beproefd recept, lukte het niet. De kopbal van Vanaken op vrije trap van Vormer zeilde een half metertje naast. Toch was dit de beste kans van de eerste 70 minuten, dan weet je het wel. De wanhoop bij Clement werd perfect uitgedrukt met de inbreng van Dennis. Dinsdag was hij nog persona non grata na het busincident voor Dortmund. Vier dagen later werd hij er toch ingegooid in de hoop de meubelen te redden.

Het mocht niet baten. Moeskroen verkocht hun vel duur en kwam op geen enkel moment in de verlegenheid. Het was zelfs Moeskroen dat via Gnohéré in blessuretijd nog het dichtst bij het winnende doelpunt kwam. Een gouden punt voor Moeskroen maar vooral een dramatische wedstrijd die pijn deed aan de ogen. (JT)

Opstelling Moeskroen: Koffi, Mohamed, Agouzoul, Silvestre, Quirynen, Onana, Bakic, Hocko, Badibanga (67′ Capita), Da Costa (91′ Gnohéré), Brym (59′ Faraj).

Opstelling Club Brugge: Mignolet, De Ketelaere, Kossounou, Mechele, Mata, Okereke (54′ Schrijvers), Balanta, Vormer, Vanaken, Lang (78′ Dennis), Krmencik (61′ Badji).

Gele kaarten: 76′ Capita, 82′ Mohamed, 87′ Kossounou, 87′ Balanta, 88′ Dennis, 95′ Mata.

Rode kaarten: /

Doelpunten: /

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.