Ayron Verkindere verlaat KVK Westhoek en kiest voor KFC Merelbeke

© VDB
© VDB
Redactie KW

De laatste wedstrijd van de afgebroken competitie verloor Westhoek met 3-0 op het veld van Merelbeke. Ayron Verkindere liet een goede indruk na op manager Erwin Poffé, die hem kon overtuigen om volgend seizoen voor KFC Merelbeke te kiezen.

Ayron Verkindere wordt op 17 mei 25 jaar en kan terugblikken op een behoorlijk voetbalpalmares. Hij genoot zijn voetbalopleiding bij Cercle Brugge, waar hij ook uitkwam voor de nationale U19 van Gert Verheyen. Hij schopte het er tot profvoetballer en in april 2014 maakte hij nog zijn debuut in de Jupiler Pro League, maar Cercle Brugge kon toen de degradatie niet vermijden. Onder trainer Fred Vanderbiest kwam hij daarna minder aan spelen toe. Via Deinze en Izegem kwam hij vier seizoenen terug bij Westhoek terecht.

Nieuwe uitdaging

“Dit seizoen zat ik niet goed in mijn vel bij Westhoek”, vertelt de Rollegemnaar die als beleggingsadviseur bij een bank werkt. “Ik heb geen kritiek op het financieel beleid van Westhoek, maar ik heb zaken zien veranderen waar ik me niet kon in terugvinden. Ik ben nu eenmaal iemand met een uitgesproken mening en dat werd niet door iedereen geapprecieerd. Ik wil wel duidelijk zeggen dat ik nooit iemand persoonlijk heb geviseerd. Anderzijds kan je er niet naast kijken dat Westhoek de voorbije seizoenen te veel nieuwe spelers heeft aangetrokken en vaste waarden liet vertrekken. Sinds ik hier vier seizoenen terug tekende, ben ik samen met Jason Robaeys nog de enige speler in de kern die overgebleven is. Ik stel vast dat er bij Westhoek een gebrek is aan een geheel. Voor mij was het tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan.”

Beste periode

Verkindere is ervan overtuigd dat hij bij Merelbeke zich beter zal voelen. “De verplaatsing van mijn woning naar Merelbeke is niet veel groter dan die naar Ieper. Ik draai niet rond de pot en geef toe dat ik mij financieel wel verbeter. Merelbeke is een club met een goede ambitie en een uitstekende accommodatie. Er zijn ook plannen om een nieuw stadion te bouwen. Positief is ook dat er al tien spelers bij Merelbeke hebben bijgetekend. Ik verlaat Westhoek met een dubbel gevoel. Op financieel vlak is het een correcte club. Ik heb ook altijd graag onder trainer Bruno Debo gewerkt. Ik kreeg trouwens een bericht waarin hij me succes wenste en ook de sportieve staff staat achter mijn beslissing. Op sportief vlak heb ik met niemand een probleem. Op mijn leeftijd moet mijn beste periode nog komen en mijn sportieve ambities wil ik bij Merelbeke kracht bij zetten”, besluit Verkindere.

(EG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.