Axa Foot haalt na de titel nu ook de beker binnen

Bierspier en Axa-Foot Oostduinkerke maakten er in de finale van de beker Guy Duerinckx een boeiend kijkstuk van. Uiteindelijk haalde Axa-Foot na de titel ook de beker binnen met 13-7.
Redactie KW

In reeks 1 van de minivoetbalcompetitie van Koksijde is de eerste kampioen bekend. Met groots machtsvertoon bekroonde Axa-Foot Oostduinkerke zich tot de terechte kampioen in reeks 1. De ploeg pakte deze week ook de beker.

Sandrino Verstraete is een van de spelers die zijn steentje tot de titel heeft bijgedragen. “We moeten uiteraard altijd wachten tot de allerlaatste wedstrijd gespeeld. Maar toen we vernamen dat De Kelle voor de tweede keer verloor, was het kot bij ons te klein en konden we op maandag 16 april al een feestje bouwen. Ik vind dat we de terechte kampioen geworden zijn. Het ganse seizoen speelden we bovenaan. Dan vind ik dat we verdiend kampioen zijn. Wat het succes van deze titel is? Er heerste vooral een goede groepssfeer onder de spelers en iedereen ging voor iedereen door het vuur.”

Op de laatste speelden stond de kampioen tegenover Bierspier. En laat net dat de tegenstander zijn in de finale van de Beker Guy Duerinckx. Osteopaat Bart Pieters was een van de spelers van Bierspier. “Na de overwinning van de week voordien tegen de kampioen hoopten we ook in de finale te schitteren. Maar Axa-Foot had een paar andere spelers op het wedstrijdblad staan dan de week voordien. Ze wonnen dan ook ruim. Ik ken de juiste uitslag niet meer, maar ik denk dat het 13-7 was. Nu… tot en met het derde kwart speelden we goed. We stonden tot dan met 8-7 in het krijt. Maar dan hebben we in het laatste kwart risico’s moeten nemen en begonnen we uit alle macht aan te vallen. Helaas liepen we op een paar dodelijke counters.”

Nadien stond de testmatch voor de titel in reeks 2 op het programma. Venise Cracks won met 8-4 van Immo Albatros en kroonde zich voor de tweede opeenvolgende keer tot kampioen. “En net als vorig seizoen hadden we slechts één puntje tekort voor deelname aan de eerste reeks”, aldus Patrick Soen. “En toen werden we ook kampioen. Het scenario heeft zich dus herhaald. We hadden het niet meer gedacht toen we in de tweede ronde van Albatros verloren. Ook in de testmatch moesten we een 4-0-achterstand ophalen.”

“En als een ploeg dat kan, is dat de terechte winnaar en kampioen”, zegt Ronny Dewinter van Albatros. “We verloren dit seizoen maar één keer tegen hen en dat was nou net in de testmatch. De stress nekte ons en we hebben één goal te weinig gemaakt. We hadden nochtans kansen genoeg gehad om het af te maken. Nu… Venise Cracks is de meer dan terechte winnaar.”

(DS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier