Assebroeke trekt als Indoor Football naar het minivoetbal

Assebroeke straks in het minivoetbal met Miguel Soetaert, David Van Hamme, Steve Matthys, Birger Longueville, Darco Masselus. (foto ACR)
Assebroeke straks in het minivoetbal met Miguel Soetaert, David Van Hamme, Steve Matthys, Birger Longueville, Darco Masselus. (foto ACR)
Redactie KW

Zaalvoetbalclub Assebroeke maakt volgend seizoen de overstap naar het minivoetbal met zo goed als dezelfde groep, maar met Birger Longueville als speler-trainer.

Na tien jaar en verschillende promoties tot in eerste nationale van het zaalvoetbal heeft het bestuur van Assebroeke onlangs beslist om volgend seizoen een nieuwe weg in te slaan en over te stappen naar het minivoetbal. Het werd alsmaar moeilijker om op vrijdagavond voldoende spelers bijeen te krijgen om de toch wel verre verplaatsingen te doen. Het is nog niet duidelijk in welke reeksen van het minivoetbal Assebroeke Indoor Football zal uitkomen.

“Normaal zijn er geen stijgers of dalers en bovendien rijst de vraag of er ploegen al dan niet door covid zullen stoppen. Dus hoe Voetbal Vlaanderen de competitie zal indelen, is nog niet bekend”, weet Steve Matthys.

De club wil met drie fanionploegen, waarvan een in de kerncompetitie Brugge-Oostkamp, en twee jeugdteams aan de slag.

Sporthal Jan Fevijn

“Met onze ploeg in de kerncompetitie zouden we moeten spelen in de Koude Keuken in Sint-Andries, Sport Vlaanderen in Assebroek of de Valkaart in Oostkamp. Wij verkiezen dat onze kernploeg op vrijdagavond als eerste voetbalt in onze eigen zaal, de vernieuwde sporthal Jan Fevijn in Assebroek. We hebben die zaal voor negen jaar ter beschikking en willen daar met al onze ploegen samen gebruik van maken.”

“Wij verkiezen dat onze kernploeg op vrijdagavond als eerste voetbalt in onze eigen zaal”

De sportzaal in de Daverlostraat werd mede dankzij de medewerking van Assebroeke en ook Avanti Brugge, die er in het basketbal een thuishaven heeft, volledig gerenoveerd en voorzien van nieuw sanitair, een nieuwe sportvloer en een tribune met 300 zitplaatsen. “Als wij er op vrijdagavond niet spelen, kunnen misschien andere ploegen uit de kerncompetitie er gebruik van maken”, zegt Steve Matthys. “Indien onze ploeg niet in de kerncompetitie kan starten, zal die wellicht in het zaalvoetbal actief blijven.”

Groep samenhouden

Assebroeke wil de club niet teloor laten gaan en de groep zoveel mogelijk samenhouden. “Diego Dewilde zou in het zaalvoetbal blijven, bij Kortemark. Jason Vandelannoite kiest voor het minivoetbal in Dadizele. Kevin Deprest komt van Kortemark en de broers Longueville worden bij ons opnieuw herenigd. Het is de bedoeling dat Birger speler-trainer wordt.”

Stan Braem (KSKV Zwevezele) en Laurenz Simoens (KVK Westhoek) zetten een stapje hoger in het veldvoetbal. Zij blijven aangesloten en zullen wellicht minder voor Assebroeke kunnen spelen. David Van Hamme, sedert het ontstaan van de club trainer, zet een stap opzij. Hij en zijn assistent Ewout Desmet blijven er actief en staan Birger Longueville bij. “Het zal anders voetballen zijn, zonder contact”, weet de nieuwe coach. “We gaan eerst de kat wat uit de boom kijken. Een ambitie stellen we niet meteen voorop.” (Alain Creytens)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.